Toader: Asumarea răspunderii pe cele patru Coduri a fost o greșeală profundă

Tudorel Toader
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat luni că multe din viciile de constituționalitate ale Codurilor civil și penal vin din faptul că în 2009 au fost trecute prin asumarea răspunderii Guvernului, neexistând „un timp de reflecție” necesar dezbaterii acestor proiecte.

„De ce spuneam că apreciez timpul de reflecție? Dacă dăm înapoi, în 2009, eu eram unul dintre aceia care criticam adoptarea celor patru Coduri fundamentale pentru un stat de drept, (…) fundamentale pentru evoluția societății românești, patru coduri fundamentale care (…) afectează profund în aplicarea lor drepturile fundamentale, adoptate prin angajarea răspunderii Guvernului. A început, și știm bine cu toții, după amiază într-o zi de miercuri s-au depus, joi — vineri s-au promulgat legile. Cine să le dezbată amendamentele aduse? Cine să citească legea, să evoce viciile de neconstituționalitate la un volum așa de mare de lucrări, de legi, la o problematică atât de complexă”, a susținut ministrul luni în fața senatorilor juriști.
În opinia lui Tudorel Toader, adoptarea Codurilor prin asumarea răspunderii a fost o greșeală „profundă”, care a avut efecte negative asupra societății.
„Acolo trebuie căutată cauza, acolo a fost profunda greșeală, a acceptării asumării răspunderii Guvernului pe cei patru piloni ai sistemului legislativ din România, care, iată, se dovedește, au influențat negativ evoluția societății pe de o parte și au afectat profund drepturile și libertățile oamenilor, pe de artă parte”, a explicat ministrul Justiției.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Toader: Asumarea răspunderii pe cele patru Coduri a fost o greșeală profundă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI