Toate persoanele care suferă de elefantiazis ar putea fi încadrate în grad de handicap

Toate-persoanele-care-suferă-de-elefantiazis

Toate persoanele care suferă de elefantiazis ar putea fi încadrate în grad de handicap, o propunere în acest sens fiind înaintată Ministerului Sănătăţii, având în vedere că în prezent boala este tratată ca handicap doar dacă a apărut la naştere sau până la 26 de ani, informează Ministerul Muncii.
Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) informează, luni, că a propus Ministerului Sănătăţii modificarea capitolului „Evaluarea gradului de handicap în afectarea funcţiilor arterelor legate de fluxul sanguin” din Ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii nr. 762/1.992/2007, după ce în ultimul timp au fost semnalate mai multe cazuri de neîncadrare în grad de handicap a unor afecţiuni care creează o barieră în adaptarea la mediul socio-familial şi limitează autonomia în plan personal.
Modificarea propusă de MMFPSPV se referă la introducerea afecţiunii denumite elefantiazis în ordinul comun privind persoanele cu dizabilităţi pentru toate persoanele care suferă de elefantiazis, indiferent dacă afecţiunea provine din naştere sau a fost dobândită pe parcurs, astfel încât acestea să poată beneficia, în urma unei evaluări, de încadrare într-un grad de handicap corespunzător. În acest moment, boala este tratată ca handicap doar dacă a survenit la naştere, în copilărie, în adolescenţă sau dacă a fost dobândită până la vârsta de 26 de ani„, se arată în comunicatul transmis agenţiei Mediafax.
Elefantiazisul reprezintă edemul difuz cu deformarea membrelor superioare sau inferioare, în fazele avansate fiind caracterizat prin acumulare excesivă de lichid limfatic şi tumefierea ţesutului cutanat din cauza obstrucţiei vaselor limfatice.
Poate surveni la naştere, adolescenţă sau mai târziu, pe parcursul vieţii. Această afecţiune este mai frecventă la femei şi, de obicei, este unilaterală. Din datele prelucrate de la Registrul Electronic Naţional al Persoanelor cu Handicap, la data de 31.07.2014 erau în evidenţă 106 cazuri, la nivel naţional„, se mai arată în comunicat.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Toate persoanele care suferă de elefantiazis ar putea fi încadrate în grad de handicap”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: