Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Toti bugetarii vor primi salarii majorate

Salarii majorate

Klaus Iohannis a promulgat legea privind aprobarea OUG 35/2015, ce prevede o creştere salarială de 10%, informează un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.
„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 24 noiembrie a.c., următoarele decrete:
– Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe;
– Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii;
– Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă;
– Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.
Proiectul de lege privind Ordonanţa 35/2015 prevede ca salariile personalului din sistemul de sănătate să fie majorate cu 25%, iar ale celorlalţi bugetari cu 10%, dacă nu au beneficiat anterior şi de alte majorări.
Premierul Dacian Cioloş a declarat, duminică seară, că Guvernul intenţionează să menţină în buget măsurile din Codul Fiscal, dar şi creşterile salariale „în măsura în care va fi posibil”, arătând că, legat de majorarea cu 10 la sută, trebuie aşteptată promulgarea.
„Da, asta este intenţia, atât măsurile din Codul Fiscal care mi se par foarte importante pentru a redinamiza sectorul economic, suntem într-o fază de creştere economică, una din cele mai importante din Uniunea Europeană şi e important ca şi în această perioadă de tranziţie sectorul economic să aibă încredere în cei care conduc România. Sunt foarte multe măsuri care ştiu că sunt bune, sectorul economic le apreciază în Codul Fiscal, deci avem intenţia să le menţinem, să le aplicăm. Creşterile salariale sunt necesare în multe domenii, după părerea mea sunt necesare şi creşterile salariale, dar şi reforme în domeniul respectiv, oricum intenţia noastră este, în măsura în care va fi posibil, să păstrăm aceste creşteri salariale care au fost deja decise de Parlament şi legile promulgate”, a declarat premierul Dacian Cioloş.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Toti bugetarii vor primi salarii majorate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI