Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Toți românii vor fi obligați să-și schimbe contoarele

contor-electric

Populația și firmele din România vor fi obligate să-și înlocuiască toate contoarele care măsoară consumul de curent electric cu unele noi, inteligente. Măsura se va implementa, pentru majoritatea populației, în următorii șase ani se arată în Planul Național de Acțiune pentru Eficiență Energetică, publicat, săptămâna trecută, pentru dezbatere publică, pe site-ul Departamentului pentru Energie din cadrul Guvernului României. Planul Național de Acțiune pentru Eficiență Energetică precizează că, datorită contoarelor inteligente, consumatorii finali își vor putea gestiona mai eficient consumul de curent electric, economisind energie și bani. Nu mai puțin de 80% dintre consumatorii de energie electrică trebuie să dispună de sisteme de măsurare inteligente până în anul 2020.
Autoritățile enumeră și alte argumentele suplimentare pentru instalarea la firme și populație a contoarelor inteligente pentru curentul electric: reducerea semnificativă a consumului de energie electrică și reducerea emisiilor de CO2 prin furnizarea de informații despre consum fie pe portaluri centrale de internet, ce pot fi accesate de consumatori, fie direct pe dispozitive aflate la punctele de consum. În plus, consumul de vârf poate fi reduse cu ajutorul informațiilor din contoarele inteligente.
Conform cifrelor prezentate în Planul Național de Acțiune pentru Eficiență Energetică, în 2012, doar 1% dintre consumatorii alimentați cu energie electrică aveau contoare inteligente. Documentul citat prevede că, în anul 2014, vor fi implementate proiecte pilot, atât la orașe, cât și la sate, pentru a fi decise condițiile finale de instalare a noilor contoare.
Această prevedere este cuprinsă într-o directivă a Parlamentului European și a Consiliului Europei din iulie 2009, ce prevede că „statele membre asigură implementarea unor sisteme de măsurare inteligentă care contribuie la participarea activă a consumatorilor pe piaţa furnizării de energie electrică”.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Toți românii vor fi obligați să-și schimbe contoarele”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI