Tradiții grecești, transpuse prin muzică și dans în cinstea Zilei Naționale, la Casa de Cultură Constanța

Ziua Greciei sarbatorita la Constanta3
Ziua Greciei se sărbătorește în fiecare an, pe 25 martie, cu mare bucurie și cu mândrie de către Comunitatea Elenă Elpis din Constanța.

Pe 23 Martie, sâmbătă seara, Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit un amplu spectacol, devenit o frumoasă tradiţie a cetăţii Tomis, aceea a sărbătoririi Zilei Naţionale a Republicii Elene cu fast, bucurie şi mândrie!
Comunitatea Elenă „Elpis˝ din Constanța a sărbătorit în avans Ziua Națională a Greciei printr-un spectacol omagial, la care au participat ansamblurile „Ilios” al Comunității Elene din Târgoviște, „Elpis” și „Mini Elpis” ale Comunității Elene „Elpis” din Constanța și mai mulți artiști pasionați de muzica grecească. La eveniment a participat și primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, consilieri locali şi judeţeni, reprezentanţii minorităţilor dobrogene, rectorul Universităţii „Andrei Şaguna”, Aurel Papari, inspectorul şcolar general Gabriela Bucovală şi mulţi alţii. Manifestările au inclus și Te Deum la Biserica Greacă Metamorphosis, precum și un tur pietonal de prezentare a moștenirii grecești a Constanței.
Ca de obicei, Sala Casei de Cultura a devenit neîncăpătoare. Deschiderea a fost făcută cu intonarea Imnurilor de Stat ale celor două popoare, mai mult decât prietene, iar apoi cu discursul plin de culoare și substanţă, absolut captivant, al Preşedintelui Comunităţii Elene Elpis Constanța, Anton Traian Antoniadis.Ziua Greciei sarbatorita la Constanta2„Avem două sărbători naţionale – 1 decembrie şi 25 martie, pe care le slăvim. Este păcat să nu o facem pentru că trăim aici, simţim aici şi cred că suntem împreună legaţi. Împreună am clădit multe, vom clădi şi mai multe, pe toate planurile. Mă bucur că această comunitate elenă din Constanţa este văzută şi în plan local şi naţional ca o realizare pozitivă, benefică. Pentru prima oară în istoria Imperiului Otoman, un popor creștin aflat sub suzeranitate otomană și-a cucerit independența, care a fost recunoscută de toate statele europene.”, a declarat cu mândrie Anton-Traian Antoniadis.
„De mii de ani, Grecia se dăruiește întregii lumi prin tot ceea ce are mai bun: cultură, muzică, artă, tradiții, dans și ospitalitate. Nu există inimă să nu tresară la auzul muzicii grecești. Pentru că suntem deopotrivă greci și români, vă urez cu ocazia sărbătoririi a 195 de ani de la câștigarea independenței Republicii Elene: Hronia Polla se ollus, Ellines kai Roumani! La mulţi ani tuturor, greci şi români!“, a declarat printr-un comunicat, primarul Decebal Făgădău.
A urmat un spectacol pe cinste cu muzică și dansuri tradiționale, iar spectatorii au aplaudat cu frenezie fiecare moment oferit de Ansamblul Elpis din Constanta, grupul Elpis Kinder și Ansamblul „Ilios” al Comunității Elene din Târgoviște. (Foto: Ovidiu Oprea)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Tradiții grecești, transpuse prin muzică și dans în cinstea Zilei Naționale, la Casa de Cultură Constanța”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: