Traian Băsescu a cumpărat aproape 3.000 de acţiuni Romgaz

Compania Romgaz

Preşedintele Traian Băsescu este investitor la bursă cu o deţinere de 2.948 de acţiuni Romgaz (SNG) în valoare de 105.803 lei (24.000 de euro), iar alte 36.000 de dolari sunt plasate de preşedinte în titluri de stat.
Portofoliul de investiţii al pre­şedintelui este cel al unui investitor echilibrat, cu un profil de risc peste media populaţiei, care preferă mai degrabă investiţiile conservatoare în fonduri de obligaţiuni, spun adminis­tratorii de fonduri citaţi de Mediafax.
Peste 10.000 de investitori au cumpărat acţiuni Romgaz în oferta publică derulată de companie în toamna anului trecut, prin care cea mai profitabilă companie a statului a strâns 1,7 miliarde de lei de pe bursă.
Printre investitorii în acţiunile Rom­gaz se numără şi preşedintele Traian Băsescu. Potrivit declaraţiei de interese pe anul 2013, preşedintele României deţinea la data de 11 iunie 2014 un pachet de 2.948 de acţiuni pe care le-a cumpărat cu o sumă de 87.763 lei (preţ de achiziţie).
Cel mai probabil, preşedintele a cumpărat acţiunile Romgaz în cadrul ofertei publice derulate de Romgaz în vederea listării la bursa de la Bucureşti. La preţul acţiunilor Romgaz din 11 iunie de 35,89 lei/titlu, investiţia bursieră a preşedintelui valorează 105.803 lei, adică cu 18.000 de lei mai mult decât suma investită iniţial. Altfel spus, investiţia în acţiunile Romgaz i-ar fi adus preşedintelui un profit de 18.000 de lei în decurs de opt luni, dacă se ia în calcul că momentul achiziţiei a fost luna octombrie, când a avut loc oferta publică, potrivit calculelor ZF.
Calculul se bazează pe ipoteza că preşedintele a cumpărat acţiunile în oferta publică la preţul de 30 de lei. La acest profit se mai adaugă şi dividendele afe­rente celor 2.948 de ac­ţiuni, adică o sumă brută totală de circa 7.600 de lei. Însumând, investiţia în acţiunile Romgaz i-a adus preşedintelui un profit brut de 25.600 de lei, adică un randament de aproape 30% în opt luni, de peste nouă ori dobânda la bancă.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

3 comentarii la “Traian Băsescu a cumpărat aproape 3.000 de acţiuni Romgaz”

 1. adrian spune:

  Este bine sa privim si partea buna a lucrurilor, acesta este si scopul acestui ziar, indiferent ca este Presedintele tarii sau orice alta persoana. Critica nu-si are loc si nu dorim acest lucru. Va multumim!

  • Florian spune:

   Da asa este, dar cel putin sa ne mai descarcam si noi cu ceea ce ne doare, reflectand la ceea ce fac cei care ne conduc, uitand de nevoile noastre mici de care avem nevoie in viata de zi cu zi.
   Va apreciez foarte mult ziarul si va doresc mult succes in tot ceea ce faceti si vreau sa stiti ca sunt si voi ramane un cititor fidel.

 2. Florian spune:

  Pai omu’ ce sa faca, trebuie sa profite cat e la putere, ca de i se termina mandatul, ramane fara ciolanul cu care s-a obisnuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: