A treia Scoală de Vară de Medii Virtuale din România – “Virtual Heritage Edition”

campus-ovidius-constanta
Laboratorul de Cercetare în domeniul Realitaţii Virtuale şi Augmentate (CeRVA) din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa a organizat în perioada 29 august 2014 – 8 septembrie 2014 a treia Scoală de Vară de Medii Virtuale din România – „Virtual Heritage Edition” (creatiVE).

Partenerul acestei ediții a fost Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. Ediţia din 2014 a păstrat tematica aplicării realităţii virtuale în reconstrucţia virtuală a unor artefacte arheologice descoperite în Dobrogea, concentrându-se de această dată asupra morilor de vânt provenind din zona Tulcea.
Scopul proiectului este de a iniţia şi specializa studenţi în modelarea 3D a reconstituirilor istorice, dar şi de a dezvolta spiritul de echipă al acestora. Sesiunile de lucru s-au bucurat de prezența unor specialişti invitaţi din ţară şi din străinătate, care au ținut prelegeri cu tematicile: „Tehnici de navigare și interacțiune în mediile 3D” – Prof. Ștefan-Gheorghe Pentiuc (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava), „Utilizarea realității augmentate în promovarea patrimoniului cultural” – Prof. Dragoș Datcu (TU Delft), „Tehnici de digitizare a artefactelor” – Prof. Călin Neamțu (Universitatea Tehnică din Cluj) , „Modalități de interacțiune în realitate augmentată” – Prof. Dorian Gorgan (Universitatea Tehnică din Cluj), „Rolul morilor de vânt în dezvoltarea economică a Dobrogei” – Dr. Nicolae Papadopol (Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța).
Activitățile practice ale proiectului au constat în modelare 3D bazată pe fotografii şi informaţii de pe sit-ul arheologic, procesare de imagini, tehnici de iluminare și texturare a obiectelor, dar și de animare a artefactelor.
Rezultatele acestei ediții pot fi văzute pe data de 8 septembrie 2014 în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, la intrarea în Microrezervație, în jurul orei 18.30. Totodată, aceste rezultate pot fi vizualizate și on-line pe site-ul școlii de vară http://creative.cerva.ro/ la secțiunea „Results”.

Sending
User Review
4 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “A treia Scoală de Vară de Medii Virtuale din România – “Virtual Heritage Edition””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI