Turcan: Propunerea Vioricăi Dăncilă a fost în interesul personal al lui Liviu Dragnea

Raluca Turcan
Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, în plenul reunit, că principalul criteriu care a stat la baza nominalizării Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru a fost interesul personal al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

„Întrebarea pe care și-o pun toți românii este aceea dacă o femeie va reuși acolo unde bărbații din PSD au eșuat. Ar fi un exemplu extraordinar pentru România și femeile din România dacă va reuși.
Totodată, nu putem ignora faptul că doamna Dăncilă este a patra propunere de prim-ministru făcută personal de Liviu Dragnea. Un om care a recunoscut el însuși că are mână proastă la prim-miniștri.
Spune multe despre tine dacă dai rateu cu atâtea propuneri într-un singur an de zile. La Loto să fi tras numele și tot nu putea să greșească atât de mult.
Dar Liviu Dragnea a greșit și de această dată. De ce? Pentru că principalul criteriu de alegere este interesul său personal. Ca și în numirea doamnei Dăncilă, interesul lui Liviu Dragnea a contat. Vrea un prim-ministru docil, fără opinii personale, care să execute cu elan toate deciziile care îi vin în plic de la partid. Sper că Liviu Dragnea nu a pus-o pe doamna Dăncilă să dea o semnătură în avans pe vreo hârtie referitoare la legile justiției”, a declarat Viorica Turcan.
Ea a adăugat că Guvernul are cea mai joasă cotă de încredere de până acum.
„Noul Guvern personal al lui Liviu Dragnea pornește de la o cotă de neîncredere foarte mare. Atât pe plan intern cât și pe plan extern. Niciodată nu cred că un guvern a plecat de la cotă mai joasă de încredere. Cu excepția câtorva nume, acesta rămâne un guvern de strânsură și rușinos. Cadrele didactice din toate unitățile de învățământ din România își doreau măcar un lucru. Să nu mai trebuiască să-și plece privirea de jenă atunci când vorbește la televizor ministrul Educației. Prin noul guvern Dragnea, domnul Liviu Pop de la Maramureș pare să fi fost înlocuit tocmai cu vărul său de la Suceava.
La economie au pus un mare specialist în contracte cu statul. Omul care a avut un rol cheie în insolvența Regiei Naționale de Activități Nucleare, singurul producător de apă grea din Europa, ajunge acum Ministrul Economiei”, a afirmat Viorica Turcan.
De asemenea, Raluca Turcan a făcut apel la parlamentari să se opună învestirii Guvernului Dăncilă.
„Dacă sunteţi o femeie demnă, ar trebui să vă rugaţi să nu primiţi votul de învestitură astăzi, pentru că Liviu Dragnea v-a comunicat indirect prin Călin Popescu-Tăriceanu că dumneavoastră nu o să fiţi un premier adevărat, ci un fel de ‘administrator’, nici măcar un administrator plin. Un om care va executa ce i se spune. (…) Este cel mai grav atac constituţional la atribuţiile de prim-ministru şi dragi colegi, dacă vreţi să aveţi forţa celor aleşi de popor, opuneţi-vă astăzi acestui Guvern care încalcă principalele atribuţii ale funcţiei de prim-ministru. Parlamentul este dator să oprească acest abuz. (…) Doamna prim-ministru desemnat, se pare că vă bucuraţi de sprijinul unei majorităţi parlamentare, întrebarea este UDMR ce face astăzi? Cu toate că a dat votul pentru două guverne PSD-ALDE care nu au adus nimic bun României, care nu au avut nimic de-a face cu interesul public, vor îndrăzni astăzi să gireze şi al treilea PSD-ALDE? Pentru ce? Pentru ca decizia bunului plac să guverneze în România. Eu sper, astăzi, că în această sală vor fi oameni politici responsabili şi mă uit la partenerii de Opoziţie, mă uit la partenerii de la minorităţi, de la UDMR, la oamenii responsabili din majoritatea de guvernare – nu lăsaţi ca paranoia lui Liviu Dragnea să distrugă, astăzi, complet România”, a susţinut Turcan.
„Felicitări PSD, trebuie să distrugem toată economia națională și să aducem, probabil, apă grea din import.
Dacă doamna Viorica Dăncilă este o femeie demnă, ar trebui să se roage să nu primească astăzi votul de învestitură.
Liviu Dragnea, prin Călin Popescu Tăriceanu, i-a comunicat, în modul cel mai cinic, că nu va fi un premier adevărat, ci un fel de ”administrator”. Cu alte cuvinte, i-a fixat statutul de simplu executant al comenzilor venite din partea șefului unic, Liviu Dragnea. Nici măcar de administrator pur și simplu.
În ce stat democratic liderul numărul doi al coaliției de guvernare îi transmite candidatului propus de această coaliție că nu va fi un premier adevărat, că nu are legitimitate politică pentru această funcție, ci va fi un simplu executant, o marionetă?
Nicăieri nu veți găsi o asemenea înțelegere a funcției publice.
Este un grav atac la prevederile constituționale privind statutul și atribuțiile primului-ministru și ale Guvernului. Este, practic, o invalidare a mandatului constituțional al doamnei Dăncilă, o mutilare a lui, produsă chiar de către cei care au nominalizat-o pentru această înaltă funcție în stat.
În aceste condiții, Parlamentul este dator să oprească de urgență astfel de abuz împotriva Constituției votând împotriva învestirii echipei care ne este prezentată astăzi și a candidatului la funcția de prim ministru!
Aparatul de stat a primit cu această ocazie, mesajul clar că doamna Dăncilă nu va avea nicio autoritate dacă va fi premier. Autoritatea și decizia sunt în altă parte.
Prin conturarea unui profil public de premier-accesoriu, cei doi lideri ai majorității PSD-ALDE au decăzut-o pe doamna Dăncilă din atribuțiile ei de premier înainte de a fi învestită oficial.
Liderii PSD-ALDE au repetat, obsesiv, că doamna Dăncilă trebuie să pună în practică, până la virgulă, mărețul program de guvernare. Aceeași placă mincinoasă cu programul de guvernare a fost pusă și în cazul celorlalți doi foști premieri, Grindeanu și Tudose.
Întrebarea este: cu ce autoritate va putea să aplice doamna Dăncilă programul de guvernare (presupunând că ar avea și ceva credibil acest program) din moment ce s-au grăbit să i-o ia înainte de a guverna efectiv?
De asemenea, apare întrebarea: care Program de Guvernare? Cel cu care i-au mințit grosolan pe milioane români – pensionari, bugetari, patroni, angajați în mediul privat sau liber-profesioniști? Mărețul program cu 726 de promisiuni din care au realizat doar 33, multe din acestea formale?
Mărețul program, care este astăzi un cimitir al promisiunilor atrăgătoare dar îngropate la guvernare (discutate si uitate, cum spunea fostul premier Tudose).
Mărețul program care nu conținea reintroducerea supraacizei la combusitbili, ștergerea faptelor penale încercată prin OUG 13, subordonarea politică a Justiției, mutilarea Codului Penal în folosul infractorilor, supraimpozitarea celor cu venituri din profesii independente sau a celor cu venituri din dividende și chirii etc.
Nemulțumirile sociale cresc și vor mai crește. Nu se potolesc printr-un program peticit și prin noi minciuni spuse de aceleași fețe compromise. Realitatea de zi cu zi este alta:
✓ PSD – ALDE au reaprins inflația și au atentat la puterea de cumpărare și nivelul de trai al românilor.
✓ Din septembrie, odată ce au scumpit benzina și motorina a pornit un val de scumpiri. În ianuarie, în plină iarnă, a explodat și prețul gazelor după ce au încercat să-i pună capac politic.
✓ Le-au asigurat pensionarilor o iarnă cu facturi de infern și o primăvara cu vârf de inflație. Asta după ce i-au lăsat descoperiți prin amânarea indexării punctului de pensie cu șase luni. I-au amăgit un an întreg că vor da noua lege a pensiilor la 1 octombrie 2017 și au amânat-o la Sf Așteaptă.
✓ PSD- ALDE și-au bătut joc și de bugetari după ce le-au luat voturile. Vor vedea cu toții, în februarie, ce le mai rămâne din creșterea promisă de 25 de procente după farsa trecerii contribuțiilor sociale la angajați.
✓ Au prigonit sistematic și premeditat pe oricine trăia pe picioarele lui și din munca lui în economia liberă. În sectorul privat. Au făcut-o premeditat ca să-i pedepsească, ca să-i timoreze și să-i avertizeze cine e jupânul absolut în România. O fac pentru că acești oameni nu i-au votat și, o mare parte a lor, îi contestă vehement în stradă. De aceea i-au lovit cu TVA-ul defalcat. De aceea i-au pus pe drumuri, i-au încolonat în fața ghișeelor de la ANAF și și-au bătut joc de ei cu Formularul 600. De aceea le-au mai pus CASS pe dividende deși le-au promis impozit zero. De aceea au supraimpozitat contractele part-time și firmele care angajează persoane cu dizabilități. De aceea i-au terorizat cu nu mai puțin de 216 modificări ale Codului Fiscal operate într-un singur an, cu o birocrație în creștere și căreia i-ați acordat prerogative discreționare de control și pedeapsă. Vă spun un lucru: semănați vânt și culegeți furtună! Nimeni nu va reuși să reducă la tăcere cea mai dinamică și creativă parte a României prin măsuri abuzive!
Doamna Dăncilă a fost prezentată drept un politician cu experiență. Totuși nu îi știm părerea într-o serie de chestiuni critice pentru România și cetățenii din această țară.
1. Va da sau nu o ordonanță pentru legile justiției? Își va cere scuze pentru minciuna spusă cum că legile justiției sunt sprijinite de Comisia Europeană?
2. Va respecta sau nu obligațiile asumate de România prin Mecanismul de Cooperare și Verificare? Cum va combate corupția?
3. Va anula declarația 230 care îi obligă pe cetățeni să se așeze personal la coadă la ANAF dacă vor să doneze 2% din impozitul pe venit ONG-urile din România care fac muncă în interes public?
4. Va anula sau nu declarația 600?
5. Va introduce sau nu impozitul progresiv, disimulat sub denumirea de impozit pe venitul global?
6. Legea pensiilor va avea sau nu va avea la bază principiul contributivității?
7. Doamna Dăncilă, ca posibil viitor prim-ministru și fost europarlamentar, are un punct de vedere privind aderarea la EURO? Consideră că măsurile adoptate de PSD și ALDE sprijină convergența la EURO sau mai degrabă o slăbesc?
Orice om se poate așeza pe un scaun.
Dar niciun om responsabil nu s-ar așeza pe scaunul de prim-ministru fără să aibă vreun răspuns la problemele reale și grave, cu care se confruntă cetățenii acestei țări în viața lor de zi cu zi.
Fac un apel la colegii din UDMR și din grupul minorităților naționale.
România, sub PSD-ALDE, trăiește o epocă a bunului plac.
România, sub PSD-ALDE, trăiește o epocă a sfidării interesului public. Nimic din ce s-a întâmplat în ultimele luni, nu are legătură cu țara.
Nici distrugerea a două guverne, nici propunere acestui prim-ministru incompetent și a unui guvern de strânsură, populat cu persoane extrem de controversate.
UDMR a votat de două ori propunerea lui Liviu Dragnea, sper că nu o va mai face și a treia oară. E limpede că nici acest guvern nu are capacitatea de a face ceva bun pentru România. Nu girați un al treilea guvern incompetent, în care toate deciziile stau în mâna unor persoane care nu fac parte din guvern și care au o singură preocupare – interesul personal și atât” a declarat Raluca Turcan.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Turcan: Propunerea Vioricăi Dăncilă a fost în interesul personal al lui Liviu Dragnea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: