Tusk: Sunt convins că România va acţiona în spiritul proverbului ‘Omul sfinţeşte locul’

Donald_Tusk
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk prezent la Bucureşti pentru ceremonia de predare către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi-a exprimat convingerea că România va face tot posibilul pentru apărarea intereselor Europei. Acesta a primit aplauze la scenă deschisă!

Donald Tusk a vorbit în limba română impecabil! A fost aplaudat la scenă deschisă de cei prezenți. „România are puterea de fascina”, a spus el.
„Sunt foarte mândru şi fericit că voi conduce împreună cu dvs acest semestru al Preşedinţiei Consiliului UE. Sunt convins că în aceste şase luni veţi interpreta cu energie şi înţelepctiune o adevărat rapsodie română. Sunt convins că preşdinţia dvs va fi la fel de energică precum rapsodia lui George Enescu. Cred că sub bagheta dumneavoastră va găsi sunetul potrivit şi veţi face tot ce vă este în putinţă pentru a apăra interesele europene. Ştiu cât de inteligentă şi de creativă este cetăţenia română. Sunt convins că veţi acţiona în spiritul proverbului „Omul sfinţeşte locul”. În mare măsură depinde acum de România dacă politica românească va fi pentru Europa un exemplu bun sau avertisment sever. La reuniunea informală de la Sibiu va fi în joc concepţia noastră comună asupra viitorului UE. România are puterea de a fascina şi de a încânta. În familia mea, prima mea maşină a fost Dacia 1.300 a socrului meu;”, a spus preşedintele Consiliului European Donald Tusk.
„Sunt toţi eroi ai imaginaţiei mele. La fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci şi ai Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a ntipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să o apere în România şi în Europa , fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi”, a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Tusk: Sunt convins că România va acţiona în spiritul proverbului ‘Omul sfinţeşte locul’”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI