Tutuianu: De acum ne vom putea trata bolnavii acasa, in judetul Constanta!

Marius Horia Tutuianu
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanța, Marius Horia Tuțuianu, a participat, astăzi, la semnarea contractului de furnizare de echipamente de radioterapie între Ministerul Sănătăţii şi asocierea formată de ELEKTA LIMITED UK şi S.C. MEDLIMPEX 95 SRL.

Contractul prevede furnizarea către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” de echipamente pentru radioterapie, respectiv accelerator linear de particule, computer tomograf simulator, precum şi alte dotări specifice.
Laboratorul de radioterapie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost inclus pentru dotare în proiectul „Reforma sectorului sanitar – Îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar” finanţat prin acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.
De acum ne vom putea trata bolnavii acasă, în judeţul Constanța! Încep să se vadă şi primele rezultate în domeniul sanitar, dar şi o conturare a eforturilor pe care le-am depus încă de la preluarea mandatului în faţa autorităţilor naţionale pentru că Spitalul Judeţean Constanța să devină o prioritate naţională. Ajutorul primit, şi aici mă refer la echipamentele de care o să beneficieze Spitalul Judeţean Constantă, reprezintă un suport real, un sprijin ce ne ajută să prelungim viaţa constănţenilor” a precizat Marius Horia Țuțuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanța.

Valoarea totală a echipamentelor achiziționate în cadrul contractelor semnate astăzi este de 11 milioane de euro.
Cele cinci spitale beneficiare sunt: Spitalul Județean Constanța, Spitalul Județean Galați, Institutul Oncologic București ‘prof.dr.Alexandru Trestioreanu’, Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Universitar de Urgență Elias.
Secţia de radioterapie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost închisă în luna aprilie 2016 din cauza echipamentelor depăşite.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Tutuianu: De acum ne vom putea trata bolnavii acasa, in judetul Constanta!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI