Țuțuianu: „Fac apel la Președintele Iohannis, la Guvernul României să nu transforme Constanța într-un județ izolat”

Horia_Tutuianu1
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj adresat constănţenilor, şi nu numai, prin intermediul căruia îl acuză pe prefectul George Niculescu că permite intrarea în Constanţa a unui număr mare de români veniţi din Italia, pentru a fi carantinaţi.

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, este revoltat pe atitudinea prefectului. Acesta a citit, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, un document prin care anunța că 1.500 de români vor fi aduși în Constanța din Italia, țara cel mai grav afectată de epidemia de coronavirus.
Horia_TutuianuÎn obediența sa politică, acest înalt funcționar public, a lecturat în Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență un document care ne anunță că aproximativ 1500 de români aduși din zone roșii vor fi carantinați în Constanța, în contextul în care județul nu dispune de baza materială necesară în asemenea situație. Este un caz de iresponsabilitate maximă, atât pentru românii aduși din Italia, cât și pentru locuitorii județului.
Lipsa testelor, a disponibilului de paturi, a echipamentelor necesare într-o situație atât de gravă – conduce la o criză sanitară și umanitară. ESTE UN ACT IRESPONSABIL, FARA PRECEDENT!!!
Fac apel la Președintele Iohannis, la Guvernul României să ia măsurile care se impun și să nu transforme Constanța într-un județ izolat.
Oamenii trebuie triați epidemiologic și transportați în mod asistat în județele de unde provin. Altfel, au fost aduși acasă doar pentru un exercițiu de imagine. Nu avem suficiente echipamente, medici sau dotări. Este o degringoladă totală, iar cei care trebuie să gândească strategic nu fac decât să sufoce un sistem și așa subdimensionat.
Este inadmisibil să aduci un flux uriaș de oameni cărora știi din start că nu le poți oferi tratamentul necesar. Oamenii trebuie triați epidemiologic și asistați pentru a ajunge în județele unde au domiciliul. Distribuiți corect să avem o șansă cu toții la un tratament corect.
Este anormal sa ne aruncați, pe toți, într-o groapă a leilor și apoi să citiți liniștiți ordine și statistici. Oamenii din județul Constanța nu sunt simple cifre pe hârtie. Și nici cei întorși din Italia. Sunt copii, mame, frați sau bunici! Și trebuie respectați! Cu toții, avem dreptul la o șansă egală.
Distribuiți corect, cu echipamente suplimentate, cu dotări standard să putem să învingem boala. Altfel, locuitorii Județului Constanța devin vulnerabili.
Eu nu îmi pot asuma acest demers irațional, domnilor guvernanți! Puteți dumneavoastră să garantați că în tot județul nu se mai îmbolnăvește nici măcar un om? Pentru că, domnilor, atât este necesar pentru ca noi să intrăm într-o criză medicală! Un om! Este cifra care face diferența!
Vă cer să vă asumați public aceste decizii. Să veniți în fața constănțenilor și să explicați de ce copiii, părinții, bunicii sau frații noștri nu vor avea șansa la tratament egal”, a scris Horia Țuțuianu pe pagina de Facebook.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Țuțuianu: „Fac apel la Președintele Iohannis, la Guvernul României să nu transforme Constanța într-un județ izolat””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: