Țuțuianu și vicepremierul Stănescu au semnat contractele pentru reabilitarea Muzeului de Istorie și a Mormântului pictat Hypogeu

Semnare proiect de finantare
Muzeul de Istorie Naţionala şi Arheologie Constanţa şi Mormântul pictat Hypogeu vor fi restaurate, valoarea investiţiilor fiind de peste cinci milioane de euro.

Durata de implementare a primului proiect este de aproape doi ani, iar pentru cel de-al doilea este estimată la 34 de luni.
Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a semnat miercuri, la sediul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa două contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, în valoare totală de circa 30 milioane de lei, privind reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie şi a Mormântului pictat Hypogeu.Reabilitarea Muzeului de Istorie Si Arheologie Constanta2„Prin proiectele pe care autorităţile locale le implementează au de câştigat locuitorii zonei, în primul rând, ca beneficiari direcţi ai investiţiilor, însă efectul acestora se propagă la nivelul economiei naţionale. Este unul dintre motivele pentru care, în programul de guvernare, am susţinut sprijinirea autorităţilor publice locale şi creşterea absorbţiei fondurilor europene ca fiind două dintre priorităţile noastre de guvernare”, a menţionat Paul Stănescu.Reabilitarea Muzeului de Istorie Si Arheologie Constanta1„Astazi este o zi importanta pentru viata culturala a judetului nostru. La numai o saptamana de cand am semnat contractul de finantare pentru Restaurarea, conservarea, amenajarea si punerea in valoare a Edificiului Roman cu Mozaic, am semnat o noua finantare de peste 5,7 milioane de euro pentru inca doua monumente reprezentative ale judetului nostru. Multumesc tuturor celor care s-au implicat pentru ca aceste proiecte sa se realizeze si ma bucur sa stiu ca in timpul mandatului meu am reusit o asemenea performanta. In maximum 4 ani, judetul Constanta va avea patru monumente reabilitate si modernizate la standarde internationale, fapt ce va impulsiona si turismul in Dobrogea” a declarat presedintele CJ Constanța, Marius Horia Tutuianu.
Proiectele au ca principal scop reabilitarea/modernizarea monumentelor istorice. Vor fi executate lucrari de reparatii si de restaurare a cladirilor. De asemenea, vor fi construite noi puncte de informare turistica si vor fi achizitionate echipamente si dotari moderne. Urmatoarea etapa o reprezinta întocmirea caietului de sarcini si demararea procedurilor de implementare.

Reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa ce are ca obiective specifice: restaurarea, consolidarea, protecţia şi conservarea acestuia prin realizarea de lucrări de revitalizare a zidăriilor de piatră şi caramidă, a bolţilor cu degradări, lucrări de restaurare interioare şi exterioare, de arhitectură, de intervenţie structurală şi de instalaţii; dotări interioare, dotări pentru expunerea şi protecţia patrimoniului cultural mobil şi imobil; activităţi de marketing şi promovare turistică a obiectivului restaurat, inclusiv digitizarea acestuia.
În privinţa celui de-al doilea proiect, obiectivele acestuia sunt conservarea, restaurarea şi protejarea cavoului Hypogeu prin reconstituirea picturii murale din interiorul mormântului, refacerea arhitecturii mormântului, dar şi realizarea unei constructii anexe formată din punct de informare şi corp anexă care să găzduiască instrumentele de prezentare şi interpretare ale monumentului.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Țuțuianu și vicepremierul Stănescu au semnat contractele pentru reabilitarea Muzeului de Istorie și a Mormântului pictat Hypogeu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI