TVA-ul de 9% în turism se aplică doar la pachetele all-inclusive vândute integral

litoral

Toate pachetele turistice care includ minimum cazare, nu doar cele all inclusive, vor beneficia de taxa pe valoarea adăugată (TVA) redusă de la 24% la 9%, măsura incluzând nu doar mesele, ci şi toate tipurile de servicii din hotel, a declarat ministrul delegat pentru IMM şi Turism, Florin Jianu.
Am făcut un calcul al impactului pozitiv bugetar în primul an. Dacă luăm în calcul că 500.000 de turişti aleg all-inclusive în străinătate şi dintre aceştia numai 200.000 vor alege all-inclusive în România, impactul negativ asupra bugetului se va reduce, aşa cum s-a discutat în negocieri cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană. Această măsură va avea numai efecte pozitive ţinând cont şi de faptul că vor veni şi turişti străini, în condiţiile în care numai în primele 9 luni ale anului numărul turiştilor străini a crescut cu 11%. Măsura trebuie privită ca o investiţie în economie şi acesta a fost un argument foarte important în discuţiile cu FMI şi CE„, a precizat Jianu.
Ministrul a menţionat că în perioada următoare va fi stabilită modalitatea prin care va fi aplicată reducerea de TVA în industrie.
E o chestiune administrativă a Guvernului. Încă suntem în discuţii cu Ministerul Finanţelor Publice să vedem dacă dau ei o ordonanţă sau dacă emitem noi o normă„, a adăugat Florin Jianu.
Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism a subliniat că reducerea la 9% se va aplica la pachetele predefinite pentru turişti, iar pentru restul serviciilor ‘a la carte‘, în restaurant, TVA rămâne de 24%.
Potrivit datelor DIMMMAT, potenţialul pe piaţa de turism în urma implementării acestei măsuri are în vedere suma de 5 miliarde de euro. De asemenea, numărul de turişti estimat a fi atraşi în achiziţionarea acestui pachet este de aproximativ 500.000 şi este format din cetăţenii români ce în prezent îşi petrec concediile în Bulgaria şi Turcia, destinaţii all inclusive, precum şi din cetăţenii străini consumatori de astfel de pachete ce se vor orienta către ţară noastră.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “TVA-ul de 9% în turism se aplică doar la pachetele all-inclusive vândute integral”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI