UDMR propune reducerea TVA la 9% la facturile de intretinere si utilitati

reducere_tva

UDMR va depune un proiect de lege în actuala sesiune parlamentară, prin care propune reducerea TVA la 9% la facturile de întreţinere şi utilităţi – apă caldă, gaz, electricitate, încălzire -, pentru a ajuta familiile să trăiască mai bine.
UDMR va depune în actuala legislatură, în Parlament, un proiect de lege privind reducerea TVA la 9% la facturile de întreţinere, de utilităţi – apă caldă, gaz, electricitate, încălzire -, pentru a ajuta toate familiile, mai ales în perioada iernii. Cei care au mai mulţi copii consumă mai mult şi au nevoie să fie ajutaţi şi din acest punct de vedere. Aceşti bani nu se pierd, se vor regăsi în consum în altă parte. Scăzând cheltuielile de întreţinere, banii rămaşi ai unei familii se vor cheltui în altă parte. Statul nu va pierde din reducerea TVA, iar familiile vor putea să trăiască mai bine”, a spus Szabo, iniţiatorul proiectului legislativ.
Deputatul UDMR speră ca acest proiect să fie sprijinit şi de parlamentarii altor formaţiuni politice.
Propunerea de reducere a TVA la 9% la facturile de întreţinere se regăseşte într-un document privind politica familială a UDMR, adoptat, sâmbătă, de Congresul Uniunii, care include mai multe măsuri care să ajute familiile, în special cele cu mai mulţi copii, indiferent dacă sunt româneşti sau maghiare.
Când UDMR realizează un asemenea proiect, acesta vizează, în ansamblu, toate familiile din România, nu se poate realiza o astfel de politică doar pentru familiile maghiare, iar concretizarea măsurilor propuse se face în urma unor iniţiative legislative. De exemplu, propun un abonament la teatru gratuit începând cu al treilea copil al unei familii, iar un abonament gratuit similar să fie pentru transportul public sau pentru programele unor cluburi sportive susţinute de administraţiile publice local sau de către stat. Mai propun o reducere graduală de impozit în funcţie de numărul copiilor pentru cei care au mai mulţi copii. O altă măsură ar fi acordarea unor facilităţi de către stat la cumpărarea unei maşini care să transporte o familie cu mai mulţi copii”, a spus deputatul UDMR.
Congresul UDMR de la Cluj-Napoca a adoptat, sâmbătă, în ultima zi, mai multe documente, cuprinzând politicile în diverse domenii, printre care familia, economia, învăţământul, tineretul, relaţiile externe sau promovarea femeilor.
De asemenea, sâmbătă, Congresul UDMR a modificat Programul politic al Uniunii, iar în cadrul manifestării a fost înmânată distincţia „UDMR la 25 de ani” unor membri din conducerea formaţiunii.
Premierul Victor Ponta anunţa că taxa pe valoarea adăugată (TVA) va fi redusă la 9%, din luna iunie, pentru toate produsele agro-alimentare, inclusiv la băuturi nealcoolice şi la servicii de alimentaţii publice. El a precizat că TVA va fi redusă la toate alimentele, fără diferenţieri, pentru o aplicare simplificată, dar şi la băuturile nealcoolice şi serviciile de alimentaţie publică.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “UDMR propune reducerea TVA la 9% la facturile de intretinere si utilitati”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI