Udrea solicită instantei să ceară SRI informatii privind complicitatea infractională a persoanelor din Gala Bute

elena udrea
Elena Udrea le-a solicitat magistraților Curții Supreme să ceară de la Serviciul Român de Informații (SRI) și DNA Alba note informative în care s-ar arăta conivența infracțională a persoanelor judecate în dosarul ‘Gala Bute’, susținând că în niciuna dintre ele nu este pomenit numele său.

„Ceea ce este important este și care este motivul pentru care am decis, împreună cu avocatul Chiciu, să solicităm instanței să ceară de la SRI, cât și de la DNA Alba note informative în care se arată conivența infracțională a persoanelor implicate în acest dosar. O conivență infracțională din care niciodată SRI nu a spus că aș face parte, niciodată în nicio astfel de notă, fie că a fost primită de mine, fie că a fost primită de președintele României, fie că a fost primită la nivelul de prim-ministru nu s-a pomenit numele meu”, a declarat Elena Udrea, la Curtea Supremă.
Totodată, ea a ținut să precizeze că, în urma notelor informative primite pe vremea când ocupa funcția de ministru, cu privire la posibile infracțiuni comise de angajați, a solicitat demiterea acestora.
„Am avut la minister note trimise de la SRI în care se aducea la cunoștință situații cu posibil caracter ilegal create între angajați ai ministerului și firme din afara instituției. Ca urmare a acestor informări, am dat afară, am solicitat demiterea unui secretar de stat, a unui secretar adjunct, a unor funcționari. (…) Atunci când am avut informații despre posibile acțiuni ilegale ale angajaților ministerului, i-am dat afară”, a mai arătat Udrea.
Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015 în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Udrea solicită instantei să ceară SRI informatii privind complicitatea infractională a persoanelor din Gala Bute”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI