UNICEF: Doar 12,6% dintre nou născuți sunt alăptaţi în primele 6 luni de viaţă în România

bebelusi_maternitate_studiu__alaptare

Aproximativ 13% dintre nou-născuți sunt hrăniți exclusiv prin alăptare, în România, cifră ce clasează țara noastră pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește hrănirea copiilor, se arată într-un studiu prezentat luni în cadrul unei conferințe de presă, scrie Agerpres.
În România, din cei aproape 200.000 de bebeluşi care se nasc în fiecare an nici măcar un sfert nu sunt alăptaţi de mame în primele şase luni de viaţă, arată statisticile UNICEF. Foarte grav, spun medicii, care recomandă laptele matern alături de alte alimente potrivite până la vârsta de doi ani.
Studiul a fost realizat pe 2.000 de nou-născuți, 1.000 de mame și 1.500 de femei gravide. Potrivit studiului din 2011, rata alăptării exclusive în România este de 12,6%, o cifră ce situează România pe ultimul loc în Uniunea Europeană, a subliniat Sandie Blanchet. Inițierea alăptării în prima jumătate de oră de la naștere se face, în România, la 8,3 la sută dintre copii. Întârzierea inițierii, potrivit studiului, este cauzată predominant de nașterea prin cezariană, iar prevalența nașterilor prin cezariană a fost, în 2010, de 35 la sută.
în România, durata medie a alăptării exclusive pentru copii, este de 2,43 luni, în scădere față de 2004, când era de 3,9 luni. În prima lună de viață, ponderea copiilor alăptați a depășit doar cu puțin 30%. În primele trei luni de viață, 50% dintre copii erau alăptați exclusiv sau predominant dar la 4 luni au ajuns la 40%.
Statisticile arată că 98% dintre mămici sunt perfect sănătoase şi ar putea alăpta dacă ar vrea.
Potrivit lui Blanchet, o mai bună informare a femeilor în timpul sarcinii și după naștere în ceea ce privește alăptarea, ar putea duce la îmbunătățirea sănătății nou-născuților, deoarece alăptarea este „cel mai simplu, inteligent, eficient mod de a avea copii sănătoși”.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
4 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “UNICEF: Doar 12,6% dintre nou născuți sunt alăptaţi în primele 6 luni de viaţă în România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI