Universitatea „Ovidius” din Constanta deruleaza proiectul european ProWeb

universitatea-ovidius

Universitatea „Ovidius” din Constanţa implementează proiectul „Reţea de formare continuă a cadrelor didactice pentru a utiliza multimedia, instrumentaţia virtuală şi web 2.0 în aria curriculară Matematică şi ştiinţe ale naturii (ProWeb)”, ca partener P1. Universitatea Valahia din Târgovişte, ca beneficiar al finanţării nerambursabile, are ca parteneri în proiect Universităţile „Ovidius” din Constanţa, „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, „Lucian Blaga” din Sibiu şi „Ştefan cel Mare” din Suceava. Reuniunea de lansare a proiectului Proweb a fost găzduită de Universitatea „Valahia” din Târgovişte pe 15 iulie 2014, la Centrul Internaţional de Conferinţe. Valoarea totală a proiectului este de 5.845.359,05 RON, din care 5.727.867,33 asistenţă financiară nerambursabilă.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea formării continue a cadrelor didactice din grupul ţintă, prin dezvoltarea şi implementarea de instrumente didactice inovative, la nivelul celor 8 regiuni de dezvoltare.
Activităţile derulate în cadrul proiectului contribuie la atingerea obiectivelor specifice Axei Prioritare 1 şi domeniului major de intervenţie 1.3 „Dezvoltarea resurselor umane din educaţie şi formare”. Un număr de 150 de membri ai grupului ţintă din judetele Constanţa, Tulcea şi Vrancea, cadre didactice preuniversitare din aria curriculară matematică şi ştiinţele naturii, îşi desfăşoară activitatea sub directa coordonare a unui colectiv de cadre didactice din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa. Grupul ţintă pentru întregul proiect este constituit dintr-un număr de 850 de cadre didactice preuniversitare din aria curriculară matematică şi ştiinţele naturii, din 28 de judeţe.
În prezent, se desfăşoară activităţi de formare, organizate pentru cele două module ale programului de formare gratuit de care beneficiază membrii grupului ţintă:
Modulul 1: Abordări moderne în didactica matematicii şi ştiinţelor naturii, cu disciplinele Fundamente psihopedagogice ale utilizării TIC în formarea continuă a cadrelor didactice din aria curriculară Matematică şi ştiințe ale naturii și Tehnologii şi aplicaţii multimedia şi hypermedia în educaţia modernă;
Modulul 2: E-educaţie în cadrul ariei curriculare matematică şi ştiinţe ale naturii, cu disciplinele Aplicaţii educaţionale ale web 2.0 în aria curriculară Matematică şi ştiinţe ale naturii și Instrumentaţie virtuală şi software educațional.
Cadre didactice universitare din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică, Universitatea „Ovidius” din Constanţa, cu o vastă experienţă în procesul de formare profesională, desfășoară activităţi teoretice şi aplicative, specifice proiectului. O platformă e-learning a proiectului ProWEB se constituie ca suport al programului de formare. Aceasta este gazdă pentru aplicaţiile on-line din programul de formare, conţine resursele educaţionale pentru cursuri şi aplicaţii practice şi se constituie ca un sistem de management al formării, de evaluare şi comunicare. Li se adaugă acestora un set de instrumente virtuale (soft multimedia, aplicaţii educaţionale specifice, aplicaţii web2.0), baza de date a grupului ţintă, sistemul de management al documentelor aferente formării, pagina web a proiectului ProWEB.
O serie de alte activităţi planificate a se desfăşura în continuare, după perioada de formare, vor contribui la succesul proiectului. Printre acestea se numără: activităţi de promovare şi diseminare, organizarea de workshop-uri şi seminarii, realizarea unui portal informatic şi a unei reţele virtuale pentru formarea continuă a cadrelor didactice.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Universitatea „Ovidius” din Constanta deruleaza proiectul european ProWeb”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI