Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Universitatea „Ovidius” a primit vizita delegaţiei Institutului Naţional pentru Cercetare în Domeniul Protecţiei Mediului din Suedia

INSAE

În perioada 27 – 29 octombrie 2014, s-a aflat în vizită la Constanţa delegaţia Institutului Naţional pentru Cercetare în Domeniul Protecţiei Mediului din Suedia (IVL). Condusă de dl.Östen Ekengren – director adjunct al Institutului, din delegaţie au făcut parte dl.Jonas Röttorp şi dl.Ronny Arnberg. În programul vizitei au fost incluse obiective din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, RAJA SA şi MONSSON GROUP.
La întâlnirea finală organizată la Institutul pentru Nanotehnologii şi Surse Alternative de Energie (INSAE) din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, specialiştii din Suedia şi membrii colectivului de cercetare, coordonat de prof.dr.ing Eden Mamut, au evaluat posibilităţile de colaborare şi proiectele concrete în care specialiştii suedezi se pot implica. Astfel, părţile au convenit ca în perioada următoare să se analizeze posibilitatea realizării unor proiecte de cercetare în domeniul utilizării materialelor nano-structurate în aplicaţiile de tratare şi epurare a apei, a eficienţei energetice şi producerii inteligente de energie în staţiile de epurare, precum şi în domeniul evaluării impactului pe întregul ciclu de viaţă pentru diferite tipuri de materiale.
O atenţie specială va fi acordată realizării unui sistem de mobilitate a studenţilor de la studii de masterat şi doctorat, pentru stagii scurte de 3 – 6 luni, la facilităţile de cercetare ale IVL şi reciproc, stagii ale tinerilor cercetători şi studenţi suedezi, în cadrul INSAE.
Cele două colective de cercetători au mai convenit să colaboreze la realizarea unei monografii de referinţă pe tema Managementului Energiei în procesele de tratare şi epurare a apei. Echipa de cercetare din cadrul IVL şi-a exprimat interesul de colaborare la proiectul INSAE, de realizare a unei platforme marine de cercetare inter-disciplinare şi colaborare inter-unversitară.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Universitatea „Ovidius” a primit vizita delegaţiei Institutului Naţional pentru Cercetare în Domeniul Protecţiei Mediului din Suedia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI