Unul din patru tineri nu are de lucru

#

Țara noastră ocupă un loc fruntaş la nivelul Uniunii Europene în clasamentul întocmit în funcție de numărul tinerilor fără ocupație, iar situația se agravează de la un an la altul.
Rata şomajului a fost de 7,2% în primul trimestru din 2014, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS). Nivelul este unul dintre cele mai ridicate de când a început criza economică.
Îngrijorător este și procentul tinerilor care nu au de muncă. Astfel, potrivit acelorași date, rata şomajului a atins în primul trimestru nivelul cel mai ridicat (25,7%) în rândul tinerilor (15-24 ani).
Conform datelor INS, rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 59,5%. Femeile au mai mult succes pe piața muncii.

Rata şomajului pe grupe de vârstă

INS: Rata şomajului pe grupe de vârstă, sexe şi medii, în trimestrul I 2014

Pe sexe, ecartul dintre cele două rate ale şomajului a fost de 2,0 puncte procentuale (8,1% pentru bărbaţi faţă de 6,1% pentru femei), iar pe medii rezidenţiale, de 2,4 puncte procentuale (8,3% pentru mediul urban, faţă de 5,9% pentru mediul rural).
Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de 20-64 ani a fost de 64,2%, la o distanţă de 5,8 puncte procentuale faţă de ţinta naţională de 70% stabilită în contextul Strategiei Europa 2020.
În trimestrul I al anului 2014, populaţia activă a României era de 9,058 milioane persoane, din care 8,402 milioane persoane erau ocupate şi 656.000 erau şomeri.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Unul din patru tineri nu are de lucru”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI