Utilizatorii smartphone-urilor petrec o perioada dubla de timp conectati la acestea fata de cat percep

Utilizatori_smartphone

Viața din ce în ce mai multor oameni este aproape permanent legată de dispozitivele tehnologice de tipul smartphone sau tabletă, însă utilizatorii acestor dispozitive tind să subestimeze perioada de timp pe care o petrec cu ochii în ecran, scrie UPI.com, citând un studiu al Universității Lancaster.
În medie, utilizatorii dispozitivelor inteligente petrec cinci ore pe zi conectați la acestea, verificându-le în medie de aproape 85 de ori în perioada când nu dorm, iar mai mult de jumătate dintre aceste interacțiuni cu smartphone-ul durează mai puțin de 30 de secunde.
Un grup de psihologi de la Universitatea Lancaster a reușit să măsoare diferența între timpul real petrecut pe smartphone-uri și perioada de timp percepută de utilizator ca fiind rezervată utilizării acestor terminale mobile.
Psihologii au instalat o aplicație pe 23 de smartphone-uri ale unor tineri cu vârste între 18-33 de ani, iar cu ajutorul acesteia era monitorizat timpul pe care utilizatorii îl petreceau la fiecare accesare a dispozitivului, atât pentru rețelele de socializare, trimitere mesaje text, ascultarea fișierelor muzicale sau chiar convorbirile realizate. Rezultatul cercetării a fost edificator — utilizatorii folosesc de două ori mai mult smartphone-ul decât cred ei că o fac.
Psihologii se bazează de obicei pe autopercepția subiecților atunci când cuantifică folosirea telefonului mobil în studii, însă studiul nostru sugerează că aceste estimări subiective ale participanților la studii trebuie interpretate cu prudență„, a spus David Ellis, psiholog la Lancaster University. (Sursa: Agerpres)

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Utilizatorii smartphone-urilor petrec o perioada dubla de timp conectati la acestea fata de cat percep”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI