Vaccinul experimental contra Ebola a trecut cu succes primele teste pe oameni

Ebola

Un vaccin experimental contra Ebola elaborat în SUA a trecut cu succes primele teste pe oameni, fără a produce reacții secundare grave, anunță joi EFE și AFP.
Conform unui studiu publicat în revista ‘New England Journal of Medicine’, testele clinice au început în luna septembrie, au fost efectuate pe 20 de voluntari, iar rezultatele lor sunt suficient de promițătoare pentru a justifica o a doua etapă, cu mii de participanți, în Africa de Vest, regiune în care s-a declanșat și care este cea mai afectată de actuala epidemie de Ebola.
Vaccinul folosit — ChAd3, dezvoltat de Institutul de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), din statul american Maryland, și laboratoarele britanice GlaxoSmithKline (GSK) — folosește un virus al răcelii comune modificat genetic cu mici cantități de virus Ebola.
Toți cei 20 de voluntari vaccinați au dezvoltat anticorpi contra Ebola și numai doi dintre cei care au primit cea mai mare doză de vaccin au avut febră pentru o scurtă perioadă de timp.
Președintele american, Barack Obama, intenționează să viziteze, marțea viitoare, clinica în care s-au realizat testele și să-și sporească presiunile asupra Congresului SUA pentru a aproba, înainte de sfârșitul acestui an, suma de 6,18 miliarde de dolari solicitată de guvern pentru a combate extinderea acestei maladii.
Potrivit Agerpres, numărul deceselor cauzate de epidemia de febră hemoragică Ebola se ridică la 5.689 dintr-un număr total de 15.935 persoane infectate cu acest virus, potrivit celui mai recent bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) dat publicității miercuri.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Vaccinul experimental contra Ebola a trecut cu succes primele teste pe oameni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI