Vasilescu: Sindicatele vor trebui consultate la stabilirea salariilor funcţionarilor din administraţia locală

Olguta Vasilescu
Deputaţii din Comisia de muncă au adoptat un amendament la proiectul Legii salarizării, care prevede că salariile lunare ale funcţionarilor publici din consiliile judeţene, locale şi din serviciile publice din subordinea acestora se stabilesc prin hotărâri ale consiliilor locale, judeţene sau ale CGMB, „în urma consultării sindicatelor reprezentative sau a reprezentanţilor salariaţilor”.

„Pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale «Administraţie» din aparatul propriu al Consiliilor Judeţene, primării şi consilii locale şi din serviciile publice din subordinea acestora, salariile lunare se stabilesc prin hotărâre a CL, a CJ sau a CGMB, în urma consultării sindicatelor reprezentative sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz”, prevede amendamentul adoptat de deputaţii din Comisia de muncă.
Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat pe 6 aprilie că proiectul Legii salarizării unitare nu prevede cuantumul salariilor din administraţia publică locală, fiind stabilită doar o grilă care stabileşte raportul între salarii, cu precizarea că niciun angajat din administraţia locală nu va putea avea un salariu mai mare decât indemnizaţia pe care o primeşte viceprimarul.
Grila anunţată pentru administraţia publică locală porneşte de la salariul minim pe economie şi poate creşte până la un maxim reprezentat de către indemnizaţia viceprimarului localităţii respective.
”S-a discutat, ca principiu, că este vorba de autonomie locală şi trebuie să le dăm dreptul să-şi stabilească singuri salariile. Sigur, nu am putut să-i lăsăm să-şi facă salariile cât vor – din cauza asta sunt plafonate la nivelul indemnizaţiei viceprimarului – dar nu vor putea să depăşească anumite etape, adică între muncitorul necalificat şi viceprimar este toată grila din primărie”, a explicat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.
Ea a explicat că, în urma unor discuţii cu aleşii locali, s-a ajuns la concluzia că primăriile din localităţile mici nu vor putea să asigure plata salariilor preconizate iniţial întrucât veniturile abia le permit plata salariilor la nivelul actual şi a utilităţilor.
”În acelaşi timp, sunt primării cu bugete foarte mari care, la fel, au solicitat să poată să facă dumnealor aceste plăţi în funcţie de cum îşi doresc. Sumele vor trebui să fie stabilite de consiliile locale şi consiliile judeţene”, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu. (news.ro)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Vasilescu: Sindicatele vor trebui consultate la stabilirea salariilor funcţionarilor din administraţia locală”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: