Vela: Persoanele de peste 65 de ani vor putea părăsi locuinţele doar între orele 11 şi 13

Marcel_Vela
Circulaţia persoanelor se va limita începând de mâine, cu excepția mersului la serviciu sau la cumpărături, iar persoanele de peste 65 de ani pot ieşi din casă doar cu motive întemeiate, între orele 11 şi 13, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Dragi români, cea mai gravă criză din ultimii zeci de ani a cuprins şi România, vorbim de acest virus cumplit care ne-a lovit pe noi şi lumea întreagă. În decurs de numai o zi 186 de persoane au fost infectate şi în ţara noastră. Asta ne-a determinat să acţionăm imediat şi să luăm măsuri mai dure. (…) Articolul unu: se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei, gospodăriei cu următoarele excepţii: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă, gospodărie, locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi”, a spus Vela, într-o declaraţie de presă.
Se interzice circulația tuturor persoanelor cu excepțiile: deplasarea în interes profesional, asigurarea de bunuri pentru necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor domestice, asistență medicală care nu poate fi amânată, îngrijire copil, asistență persoane vârstnice, deplasări scurte pentru activitate fizică, dar sunt excluse toate activitățile de echipă, donarea de sânge, a declarat ministrul.
Circulaţia persoanelor de peste 65 ani este permisă doar in intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive: deplasarea pentru asigurarea de bunuri pentru necesitati de baza ale persoanelor, deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi efectuata de la distanta, deplasari pentru asistenta unui minor sau a altor persoane varstnice sau cu dizabilitati. Si in cazul persoanelor de peste 65 de ani sunt excluse activitatile fizice colective.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Vela: Persoanele de peste 65 de ani vor putea părăsi locuinţele doar între orele 11 şi 13”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: