Vești bune pentru mii de agricultori tulceni: Plățile pe suprafață, în conturile fermierilor începând de luna viitoare

bani-fermieri
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, asigură agricultorii că, până la finalul anului, prima tranșă din plățile pe suprafață va ajunge în conturile beneficiarilor.

Constantin aproximează că jumătate de subvenția pentru terenul agricol va intra în conturi începând de luna viitoare.
Din 16 octombrie plătim avansurile pentru plățile pe suprafață, vreo 600 de milioane de euro. Astfel, pentru campania din 2014, plățile încep teoretic la 1 decembrie, dar noi începem să dăm avansurile din 16 octombrie. Pentru acest an, vorbim de 139 de euro pe hectar plata europeană, la care se mai adaugă 21 de euro pe hectar de la bugetul de stat, iar avansul de 600 de milioane de euro reprezintă 50% din cei 139 de euro. Pentru bovine introducem un sprijin cuplat, sper ca și Comisia Europeană să reacționeze pozitiv, pentru că noi am transmis toate datele până la 1 august„, a spus Constantin pentru Agerpres.
Subvenții mai mari
În 2013, ajutorul pe cap de animal la bovine era de 500 de lei, iar anul acesta se va ajunge la 700 de lei pe cap de animal (la cei cu vaci de lapte). Cei care au vită de carne vor primi 300 de euro pe cap de animal, a mai explicat ministrul Daniel Constantin.
Cred că este un ajutor extrem de stimulativ ca să putem vorbi de revigorarea zootehniei. Același lucru se întâmplă și la ovine pentru că, pe lângă ajutorul care îl au astăzi, de 38,5 lei/cap, se va introduce încă un sprijin de 7 euro pe cap de animal„, a mai adăugat Daniel Constantin.
La nivelul județului Tulcea, numărul celor care au depus cerere pentru acordarea acestor plăți pentru suprafață (pe anul 2014) ajunge la 8871.
Agricultura constituie o prioritate a Guvernului Victor Ponta, dar și a administrației publice județene. Sprijinirea producției locale contribuie la o abordare constructivă a acestui domeniu, deosebit de important pentru existența economică a României. Sunt convins că agricultorii pot găsi întotdeauna un sprijin real în ministrul Daniel Constantin, care, în timpul mandatului său, a dovedit deschidere față de toți factorii implicați în dezvoltarea agriculturii„, a spus președintele Organizației Județene PSD Tulcea, Horia Teodorescu.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Vești bune pentru mii de agricultori tulceni: Plățile pe suprafață, în conturile fermierilor începând de luna viitoare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI