Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Victor Ponta și-a lansat candidatura la Președinție

Discurs-Victor-Ponta
Premierul Victor Ponta și-a lansat, sâmbătă, candidatura la alegerile prezidențiale, în cadrul unui eveniment desfășurat pe Arena Națională, în prezența a câtorva zeci de mii de oameni.

Evenimentul de lansare a candidaturii a debutat cu piesa „Noi simțim la fel” interpretată de Lidia Buble și Adrian Sână. Președintele PSD, Victor Ponta, împreună cu soția sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, și-au făcut intrarea în Arena Națională însoțiți de premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, președintele PC, vicepremierul Daniel Constantin, președintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea. Pe scenă, alături de Ponta, s-au mai aflat sâmbătă Ecaterina Andronescu, Titus Corlățean, Rovana Plumb, Valeriu Zgonea, Lia Olguța Vasilescu, Dan Șova, Gabriela Firea, Corina Crețu, Gabriela Szabo, Mihai Sturzu.

Lansare-candidatura-presidentie

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, este cel care a vorbit în deschiderea lansării. „Suntem mulţi pentru că suntem buni, dar suntem buni pentru că suntem uniţi. Sper din tot sufletulca pe 16 decembrie, după ce numărm toate vorurile, să putem spune cele trei cuvinte: Victor Ponta preşedinte„, a spus Dragnea, el fiind întrerupt în repetate rânduri de galeria UNPR.
Discursul său a fost urmat de alte mesaje de susţinere redate pe ecrane din partea unor politicieni, oameni de sport, academicieni, artişti, printre care Irinel Popescu, Helmuth Duckadam, Marian Simion, Sorin Ilfoveanu.
Premierul Moldovei, Iurie Leancă, l-a felicit public pe Ponta de ziua sa şi i-a urat public „La mulţi ani!”
La mulţi ani! Cel mai frumos cadou pe care îl putem oferi eu şi cetăţenii Republici Moldova e recunoştinţa pentru tot ce aţi făcut pentru ţara mea„, a spus Leancă.

Sorin-Oprescu-Daciana-Sarbu-Victor-Ponta_254
Prezent la eveniment, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că România are nevoie de un „altfel” de președinte, exprimându-și convingerea că Victor Ponta este „omul care trebuie” pentru această funcție.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a transmis lui Ponta să nu uite ca atunci când va ajunge în palatul celor care cârmuiesc să fie mereu de partea celor cârmuiţi. „Dragă Victore, să nu uiţi, când vei ajunge conducătorul acestei ţări, când vei depune jurământul, călăuza şi principiu să-ţi fie, în palatul celor care cârmuiesc, să fii mereu de partea celor cârmuiţi„, i-a spus Oprescu lui Ponta.
Oprescu a mai spus că România are nevoie de un altfel de preşedinte, respectiv un preşedinte care să-şi iubească ţara, poporul, un preşedinte care să aibă echilibru şi înţelepciune.

Victor-Ponta-Daciana-Sarbu
După discursul lui Oprescu, pe scenă a urcat premierul Victor Ponta, în aplauzele celor prezenți pe Arena Națională. Ponta a făcut un apel către români să fie alături de el în ceea ce va însemna marea unire, afirmând că mai sunt 55 de zile până ca aceasta să poată deveni realitate.
Vizibil emoţionat, Ponta le-a spus participanţilor că la cei 42 de ani ai săi, după ce a devenit preşedintele PSD la 37 de ani şi premier la 39 de ani, se simte pregătit să devină preşedintele românilor.
El a susținut că vrea să fie un președinte al tuturor românilor, al tuturor acelora care vor o schimbare reală, al celor care îl vor și care nu îl vor. „Stimați colegi, sunt Victor Viorel Ponta, vreau să fiu președintele românilor, al acelor români care sunt împreună, care au încredere, care sunt mândri și care au speranța că vor schimba țara în bine. Acel președinte vreau să fiu și vă chem să fiți împreună alături de mine în această bătălie către marea unire„, a fost mesajul președintelui PSD.

Lansare-candidatura-Victor-Ponta11
Ponta a atins şi registrul naţionalist şi religios şi a spus şi că este strănepotul unui român din Ardeal în 1917 a cerut cetăţenie şi a luptat alături de români pentru Marea Unire, precum şi nepotul unui preot care l-a învăţat că e important să crezi în Dumnezeu.
El şi-a încheiat discursul într-o notă naţionalistă, cu un citat dintr-un cântec al lui Tudor Gheorghe: „Aici este ţara mea şi neamul meu cel românesc/ Aici eu să mor aş vrea, aici vreau eu să trăiesc„.

Arena-Nationala
Potrivit Agerpres, cei mai mulți dintre participanții la eveniment au fost îmbrăcați în tricouri de culoare roșie și au purtat pancarte, drapelul național sau stegulețe cu mesaje electorale. Alți delegați au fost îmbrăcați în costume naționale din regiunile pe care le reprezentau.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Victor Ponta și-a lansat candidatura la Președinție”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI