Victor Ponta: Vom aloca bani pentru lucrări rapide în judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş, afectate de inundaţii

Ponta Vom aloca bani pentru lucrări rapide în judetele Gorj

Premierul Victor Ponta a ajuns la Novaci, judeţul Gorj, unde o viitura de peste trei metri a afectat grav oraşul marţi. „S-au luat toate măsurile, azi putem spune ca nu mai este nicio viaţă în pericol însă nu se linişteşte, nu se mulţumeşte nimeni până nu trece codul roşu„, a declarat premierul, precizănd că în sedinţa de guvern de joi urmează să fie alocate sumele necesare pentru reparaţii.
Primul-ministru a spus că în prezent în Novaci se lucrează la dig şi la scoterea apelor din curţi şi că până joi după-amiază, când va fi şedinţa de Guvern, se va face o primă evaluare a necesităţilor financiare, urmând să se stabilească sumele ce vor fi alocate rapid celor trei judeţe pentru refacerea a „ceea ce este urgent”, respectiv repararea podeţelor şi a drumurilor surpate.
Ponta a precizat că reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române vor face o evaluare pentru lucrările de fond necesare astfel încât acolo unde au fost probleme cu digurile şi cu malurile să fie reparate în cursul acestui an şi dacă, „Doamne fereşte, mai vine o apă aşa de mare, să nu mai fie astfel de probleme”.
În rest, primesc şi evaluarea pentru gospodării şi, în urma dispoziţiilor date chiar mâine (n.r. – joi), pentru cele trei judeţe, primele sume necesare vor fi alocate„, a spus Ponta.
Premierul a precizat că va mai merge în alte două comune din Gorj afectate de inundaţii, iar apoi va vedea ce se întâmplă în judeţele Vâlcea şi Argeş, şi acestea grav afectate de inundaţii, unde, „eventual”, se opreşte, apoi va merge la Bucureşti pentru a face o evaluare cu toţi miniştrii şi toate autorităţile aflate în teritoriu pentru ca joi să poată fi alocate sumele necesare şi „să se ştie exact pentru ce anume se alocă, deci care sunt priorităţile imediate„.
În rest, s-au luat toate măsurile, azi putem să spunem că nu mai este nicio viaţă în pericol, însă nu se linişteşte, nu se mulţumeşte nimeni până nu trece codul roşu„, a mai spus Ponta, adăugând că s-a lucrat toată noaptea în zonă şi că salvamontiştii „şi-au făcut din nou treaba” pentru salvarea persoanelor rămase izolate din cauza viiturilor.
Potrivit Mediafax, în urma inundaţiilor din judeţul Argeş şi-au pierdut viaţa două persoane – un bărbat din localitatea Merişani şi un bătrân de 71 de ani din localitatea Vedea, care au fost luaţi de viiturile puternice, iar în judeţul Vâlcea două persoane sunt căutate, fiind vorba despre un bărbat de 38 de ani care a fost văzut în timp ce era luat de o viitură şi despre un bătrân dispărut, despre care se presupune că a fost luat de apă.
Viiturile au provocat distrugeri masive în zeci de localităţi din judeţele Gorj, Argeş, Vâlcea, Teleorman şi Olt, unde sute de oameni au fost evacuaţi din calea apelor revărsate, în unele zone debitele înregistrate pe râuri fiind istorice.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Victor Ponta: Vom aloca bani pentru lucrări rapide în judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş, afectate de inundaţii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI