Virusul Ebola, confirmat în provincia Ecuator din Congo

ebola_virus

Virusul Ebola este prezent în Republica Democrată Congo (RDC), în provincia Ecuator (nord-vest), a confirmat, duminică, ministrul congolez al sănătății, Felix Kabange Numbi, informează AFP, preluat de Agerpres.
Rezultatele au ieșit pozitive. Virusul Ebola este confirmat în RDC„, a declarat Kabange, cu referire la eșantioanele prelevate de la persoane afectate de o febră hemoragică ce a provocat, începând din 11 august, 13 decese în Ecuator.
În urma analizării a opt eșantioane prelevate pe teren, Institutul Național pentru Cercetare Biomedicală (INRB) confirmă că două eșantioane sunt pozitive la virusul Ebola„, a precizat Felix Kabange Numbi, într-un mesaj difuzat de televiziunea publică din Congo, subliniind că teste mai avansate sunt în curs.
Declarând „a șaptea epidemie de Ebola în RDC’ după descoperirea virusului în această țară (pe atunci Zair), în 1976, Dr. Kabange a afirmat, totodată, că aceasta ‘nu are nicio legătură cu cea din Africa de Vest„.
Experiența dobândită în timpul celorlalte șase epidemii precedente va fi pusă în aplicare pentru a combate această boală„, a mai spus ministrul, asigurând că epidemia se înregistrează doar ‘în sectorul Jera, la peste 1.200 de km nord-est de Kinshasa.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Virusul Ebola, confirmat în provincia Ecuator din Congo”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI