Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Vreme caldă și secetoasă în intervalul august-octombrie

Vreme caldă secetoasa

Pentru următoarele trei luni, meteorologii estimează o vreme în general caldă, încadrată în limite climatologice normale, cu excepția unor zone în care temperaturile vor fi peste mediile perioadei. Cantitățile de precipitații se pot situa sub norme în cea mai mare parte a teritoriului, arată prognoza meteorologică, valabilă în intervalul august – octombrie, publicată, vineri, de Administrația Națională de Meteorologie.
În august, regimul termic va avea valori normale în majoritatea regiunilor, cu excepția vestului țării, unde, local, valorile termice pot fi peste mediile perioadei. Temperaturile medii se vor situa între 15 și 23 de grade Celsius, în Moldova, și până la 23 de grade Celsius, în Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.
Din punct de vedere pluviometric, nivelul cantităților lunare de precipitații vor înregistra, în general, o tendință de deficit, mai puțin în centrul și nord, unde acesta poate fi normal. Astfel, în Dobrogea cantitățile de apă se vor încadra între 28 și 40 de litri/mp, în timp în regiunea Munteniei, normele climatologice pentru precipitații vor ajunge la 95 l/mp.
La nivelul lunii septembrie, valorile termice pot fi peste norme în estul, sud-estul și, local, în sudul și vestul țării, iar în rest normale. Cele mai mici valori termice medii, de 10 grade Celsius, se vor consemna în Moldova. Pe de altă parte, mediile cele mai ridicate se vor consemna în Oltenia, Muntenia și Banat (18 grade Celsius), respectiv în Dobrogea (19 grade Celsius).
Cantitățile lunare de precipitații vor fi apropiate de normal în centrul, nordul și local în vestul țării, iar în restul zonelor acestea vor prezenta, în general, o tendință de deficit.
În decursul lunii octombrie 2014, meteorologii estimează valori termice peste mediile climatologice în sud-est și, local, în regiunile sudice și vestice, iar în restul teritoriului se vor încadra în normalul perioadei.
Cantitățile lunare de precipitații vor avea valori normale în est, sud-est și, local, în sud. În restul teritoriului se vor înregistra valori peste mediile climatologice.
Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata /ECMWF/ de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.
Potrivit specialiștilor, cu ajutorul acestui produs nu pot fi prognozate fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare, fiind estimată doar distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Vreme caldă și secetoasă în intervalul august-octombrie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI