Workshop pentru conservarea și restaurarea Cazinoului din Constanța

Restaurarea Cazinoului din Constanța reprezintă în aceste zile tema unui workshop de proiectare arhitecturală și muzeografică, organizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, în colaborare cu Pantheon Institute, Italia și cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Studenți, doctoranzi și cadre didactice de la UAUIM au efectuat o vizită de documentare pentru a stabili o strategie care să ofere posibile soluții adaptate pentru intervențiile asupra monumentului istoric.
Workshop-ul este condus de arhiectul american Matthew Vitti, atașat LEED și vice-președinte pentru Business Development al companiei Kalloc Studios, singurul expert în tehnologii de realitate virtuală și realitate augmentată în construcții, din lume.
Prin implicarea activă a studenților și a cadrelor didactice specializate în domeniu, proiectul va oferi cele mai bune soluții posibile privind valorificarea și conservarea tuturor elementelor de patrimoniu.
Prezent la eveniment, arhitectul Radu Cornescu a vorbit despre istoricul Cazinoului și despre modalitățile de valorificare a patrimoniului cultural.
În cadrul acestei vizite se va realiza o analiză strategică a posibilităților de intervenție și refuncționalizare a clădirii.
„Noi am dori să participăm la partea de cercetare pentru că suntem interesați și avem și mijloacele adecvate. Invitatul nostru din Statele Unite lucrează cu tehnologie virtuală și putem să ne gândim la procesul de implementare, furnizând tot mai multe date”, a declarat conf. dr. arh. Oana Diaconescu, Prodecan al Facultății de Arhitectură de Interior al UAUIM.
Concluziile workshop-ului vor fi diseminate ulterior, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța. Rezultatele proiectului vor fi prezentate public, cu ocazia conferinței prilejuite de evenimentul VR Hackaton & Conference, care se va desfășura vineri, 27 septembrie, la sediul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București.Workshop2

Workshop1

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Workshop pentru conservarea și restaurarea Cazinoului din Constanța”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: