Zeci de constantenii au hranit pasarile salbatice cu paine si cozonac

Microrezervatia din Constanta0110
Foto: Ovidiu Oprea
Sute de păsări (lebede și rațe sălbatice) care suferă de frig și foame se refugiază pe lacul interior al Microrezervației din Constanța, care reprezintă pentru ele un colac de salvare în timpul zilelor grele de iarnă. Toate au nevoie de mâncare multă și bună.

Această perioadă extrem de geroasă este un moment greu pentru păsări. Păsările sălbatice se refugiază în zona lacurilor din jurul Constanței. Se retrag din zonele expuse vântului, de pe mare, Delta Dunării ori Siutghiol și vin în căutarea hranei pe lacurile mai mici. Ca să nu moară de foame, constănțenii au fost rugați să le ajute. Pe lacul interior din Microrezervație au poposit circa 100 de rațe sălbatice care vin în fiecare iarnă să se adăpostească. Ideea este că au mare nevoie de HRANĂ!
Păsările plutesc pe apa lacului cu o fascinantă eleganță și se apropie adeseori de mal, părând obișnuite să primească mâncare de la trecători.
În ciuda vântului care suflă cu putere și a cerului înnourat, un în număr destul de mare de constănțeni s-au mobilizat imediat, au venit însoțiți de copii, special la Microdelta Constanța să hrănească păsările sălbatice, dar și animalele, nu numai cu pâine, cozonaci rămase de la sărbători, cum obișnuiesc cei mai mulți dintre oameni, ci și cu morcovi și grâu.
Unii dintre ei chiar au cumpărat de la supermarketuri, pâini, franzele, ca să fie siguri că ajung la fiecare câte puțin.
Rugămintea celor care au venit astăzi să hrănească aceste păsări, a reprezentanților Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, dar si a redacției Lumea Presei inclusiv, este aceea să veniți și în zilele următoare, cu mic cu mare, cu pâine uscată, cu cozonac rămas de la sărbători și cu ce mai aveți pe acasă, pentru a ajuta aceste păsări superbe să supraviețuiască!
Veniți cu hrană pentru ele, spuneți la poartă că este o acțiune caritabilă și aveți intrare liberă la Microrezervație, Planetariu și Expoziția de Păsări Exotice. Microrezervația din Constanța găzduieste sute de animale și păsări care suferă din cauza gerului. Este al doilea an în care este organizată o asemenea campanie, însă e pentru prima dată când constănțenii sunt răsplătiți cu un bilet gratuit la obiectivele CMSN.
Toată hrana (resturi de cozonac, pâine, prăjituri și chiar mămăligă) o puteți aduce la sediul CMSN din bd. Mamaia nr. 255, unde a fost organizată o colectă de hrană în acest sens.
De asemenea, puteți ajuta animalele sălbatice și dacă aveți cereale, fân, fructe sau legume care vă prisosesc. Dacă aveți la dispoziție cereale (porumb, grâu, orz, ovăz), fructe și legume (mere, morcovi, varză), zahăr cubic, alune, nuci, semințe de floarea-soarelui și fân, le puteți aduce la CMSN. De acolo, ele vor fi duse animalelor din pădurile dobrogene.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Zeci de constantenii au hranit pasarile salbatice cu paine si cozonac”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI