Zeci de persoane cu averi mari vor fi verificate de ANAF

ANAF

Alte 30 de persoane cu averi mari, de peste 20 de mil. euro, intră sub controlul ANAF în următoarea perioadă. De asemenea, alte 319 persoane fizice cu risc fiscal, patroni de firme sărace sau vedete din show-biz, vor fi luate la puricat de Fisc pentru a verifica dacă îşi declară toate veniturile. Dezvăluirile au fost făcute, într-un interviu oferit revistei Capital, de noul şef al ANAF, Dragoş Doroş.
„Procedura de control la marile averi a fost făcută după un program aşa cum se face ea de oameni care o fac de mult timp. Se strâng date, se evaluează riscul se selectează un lot de oameni care sunt chemaţi. Scopul principal al acestui tip de control e să îi facem să înţeleagă că e foarte bine să declare tot ce trebuie. Interesul nostru e să îi ţinem. A fost o primă etapă. Acum înţeleg că s-a dat drumul la următorul lot, care e tot de 30 de persoane fizice cu averi mari care intră sub controlul Fiscului. Concentrarea principală pe acest tip de control e să îi invităm pe aceşti oameni la discuţii şi să ne lămurim cum e mai bine ca aceşti oameni să declare şi să plătească şi să nu ajungem la altele. Sigur că acolo unde nu există altă cale… S-a terminat faza de documentare pentru mai multe persoane şi o să apară mai des calupurile acestea, în sensul în care vor fi chemaţi la discuţii. În curând. Şi mai mult decât atât, s-a mai terminat o analiză a unor persoane, aşa numite persoane cu risc fiscal mare care sunt în număr mai mare, pe care să le distribuim şi în teritoriu şi vor începe controalele şi acolo”, a declarat noul şef al ANAF, Dragoş Doroş.
De asemenea, alte 319 persoane fizice cu risc fiscal, patroni de firme sărace sau vedete din show-biz, vor fi luate la puricat de Fisc pentru a verifica dacă îşi declară toate veniturile.
„Sunt peste 14,3 milioane de persoane fizice în România care au venituri impozabile. Acestea trec prin mai multe filtre. Însă noi îi verificăm pe cei care au împrumutat firma cu mai mult de 200 de mii de lei, cei care cumpără bunuri sau case a căror valoare depăşeşte 70 de mii de euro, sau au depozite anuale la bănci mai mari de 150 de mii de lei. De asemenea, vorbim de persoane care au cumpărat maşini mai scumpe de 25 de mii de euro. Analiza de risc s-a făcut la peste 295 de mii de persoane. Mai exact, s-au comparat veniturile recent declarate cu toate cheltuielile efectuate şi creşterea patrimoniului. De asemenea, verificăm care sunt sursele neimpozabile la care au apelat. Mai exact retrageri din depozitele bancare. Astfel, 7.879 de persoane fizice au fost propuse pentru verificarea amănunţită. Vorbim aici de patroni bogaţi de firmă săracă, persoane cu patrimoniul semnificativ dar fără activităţi economice cunoscute, persoane cu venituri volatile, vorbim aici în principal de oamenii din show-biz care au venituri inclusiv din exploatarea comercială a dreptului de imagine, din participarea la evenimente, fără să existe un contract permanent care să permită urmărirea veniturilor. Anul trecut s-au verificat circa 300 de persoane. Anul acesta vor fi verificate 319 persoane, respectiv un al doilea lot” a conchis Dragoș Doroș. (Sursa: Capital)

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Zeci de persoane cu averi mari vor fi verificate de ANAF”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI