Zeci de persoane salvate din Marea Egee de poliţiştii de frontieră români

Migranti salvati in Marea Egee
Cincizeci și trei de persoane, 16 copii, 13 femei și 24 bărbați, aflate pe o ambarcațiune care risca să se scufunde în Marea Egee, au fost salvate de către polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de patrulare MAI 1101, aflați în misiune Frontex în cadrul Operațiunii Maritime Comune „Poseidon Sea 2017”.

Persoanele salvate au fost transportate și predate în siguranță autorităților din Portul Chios, pentru efectuarea procedurilor specifice.
În data 21.08.2017, în jurul orei 05.00, echipajul navei MAI 1101, aflat in misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Comune „Poseidon Sea 2017”, coordonată de Agenția Frontex, a observat, pe timpul unei misiuni de patrulare desfășurate în Marea Egee, o ambarcațiune gonflabila, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta către apele teritoriale ale Greciei.
După evaluarea situației la fața locului, având în vedere supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul ridicat de a se scufunda, polițiștii de frontieră români si reprezentanții autorităților elene au început acțiunea de salvare a persoanelor aflate în pericol.
La bordul navei PFR au fost transbordate, în siguranță, 53 de persoane, 24 bărbați, 13 femei și 16 copii, cetățeni din Afganistan, Iran și Irak.
Polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu acestea au fost debarcate în Portul din Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.).

De la începutul detașării în Grecia (ianuarie 2017), polițiștii de frontieră români de pe navele Gărzii de Coastă au salvat, individual și în cooperare de echipajele celorlalte nave aparținând statelor membre ale U.E., detașate de Agenția Frontex în Grecia, în cadrul Operațiunii Comune „POSEIDON SEA 2017″, peste 900 de persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.
Echipajul care se află în acest moment la bordul navei maritime de patrulare MAI 1101 – proiect P-157 din cadrul Gărzii de Coastă, cu un echipaj de 26 de polițiști de frontieră la bord, și-a început misiunea de patrulare în cadrul operațiunii „POSEIDON SEA 2017″, organizată sub egida Frontex (Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă) din data de 30 iunie a.c. și urmează să desfășoare misiuni în zona operațională până la începutul lunii septembrie, când va fi înlocuită cu o navă de același gen.
Obiectivul principal al Operaţiunii Comune „POSEIDON SEA 2017″ este de a oferi sprijin autorităţilor elene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.
Operațiunea „Poseidon Sea”, la care iau parte polițiștii de frontieră români, este finanțată de Uniunea Europeană și coordonată de Agenția Frontex, iar responsabilitatea informațiilor din materialul de presă aparține Poliției de Frontieră Române.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Zeci de persoane salvate din Marea Egee de poliţiştii de frontieră români”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI