Un zgarie-nori de 57 de etaje ridicat in numai 19 zile

Bloc-in-china

Un zgârie-nori de 57 de etaje a fost realizat în numai 19 zile de o firmă chineză de construcții din prefabricate, scrie ziarul „ABC” miercuri, citând pagina de internet a companiei, Broad Sustainable Building.
Clădirea, care se află în orașul Changsha (din centrul Chinei) și a fost realizată în ritm de trei etaje pe zi, are o suprafață totală de 186.000 de metri pătrați, cuprinzând 800 de apartamente și spații de birouri pentru 4.000 de persoane.
Acesta este cel mai înalt edificiu construit de această firmă cunoscută pentru rapiditatea cu care execută proiectele. În 2010, un hotel de 15 etaje a fost construit în numai 48 de ore, iar 2011, în 15 zile s-au ridicat cele 30 de etaje ale altui hotel.
Conform unuia dintre arhitecții companiei, Zhang Xianmin, metoda folosită, de construcție pe bază de module, nu este doar mai rapidă, ci și mai durabilă decât sistemul clasic, întrucât ‘reduce considerabil cantitatea de ciment folosită’. Ca urmare, ‘scade și poluarea aerului cu praf, aspect extrem de important în China’, a mai spus specialistul, subliniind și eficiența energetică a clădirilor de acest gen.

Compania Broad Sustainable Building și-a propus să realizeze, tot în orașul Changsha, așa-numitul ‘Sky City’, de 220 de etaje, care ar urma să fie cea mai înaltă construcție din lume. Pentru a-și confirma renumele, firma își propune să finalizeze edificiul în 90 de zile. Proiectul este însă blocat, deocamdată, întrucât nu a fost aprobat încă din cauza unor îndoieli legate de viabilitatea lui economică, precum și de securitatea construcției.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (3 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

Un comentariu la “Un zgarie-nori de 57 de etaje ridicat in numai 19 zile”

  1. florin spune:

    Bravo lor, Profesionisti Adevarati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI