Ziua Drapelului National sarbatorita la Constanta

Ziua Drapelului National 00022
Ziua Drapelului Naţional a fost celebrată, astăzi la Constanţa. Tricolorul a fost ridicat pe marele pavilion din faţa Comandamentului Flotei.

Ziua Drapelului National 00004

Ceremonii religioase, intonarea imnului național și defilarea militarilor constănțeni – asta au putut vedea cei care s-au aflat pe faleza din fața Comandamentului Flotei, cu ocazia zilei drapelului național.

La eveniment au participat, printre alţii, prefectul Adrian Nicolaescu, preşedintele CJC şi vicepreşedinţii, Mariana Gâju, Elena Frâncu.

Festivitatea s-a încheiat cu o defilare a militarilor.

Ziua Drapelului National 00011

Mariana GajuDrapelul României este, dacă vreți, pentru noi toți cartea de credință pentru fiecare român în parte și mai ales aici la Constanța, la țărmul mării, nimic nu poate fi mai înălțător decât în momentul în care vezi că se sărută drapelul și apoi militarii devotați și cu multă dedicație pentru ceea ce înseamnă armata și respectul pentru ceea ce sunt în slujba acesteia au arborat drapelul pe catargul de la Comandamentul Flotei din Constanța, care pentru noi constănțenii este un simbol. Tuturor românilor trebuie să le fie drag Drapelul României, să fie sfânt și ziua de 26 iunie să ne rămână în minte, în suflet, dar mai ales nouă, reprezentanților administrației publice locale care acolo acasă la noi, în fiecare unitate administrativ-teritorială să avem arborat drapelul„, a declarat pentru Lumea Presei, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Istoria acestui simbol naţional începe la 26 iunie 1848 când Guvernul provizoriu de la Bucureşti a adoptat Decretul numărul 1 prin care se stabilea că roşu, galben şi albastru sunt culorile steagului Ţării Româneşti și că acestea trebuie să fie dispuse vertical. Roşul semnifică sângele înaintaşilor noştri vărsat pe pământul românesc de-a lungul veacurilor. El îndeamnă ca dragostea faţă de neam şi de ţară să fie la fel de aprinsă ca focul roşului din steag.
Galbenul exprimă grandoarea ţării, prestigiul şi virtutea.
Albastrul semnifică seninul cerului, al cugetului şi gândirii neamului românesc, credinţa şi puterea cu care suntem legaţi de pământul patriei.

Ziua Drapelului National 00030

Este o zi importantă pentru neamul românesc, iar data de 26 iunie simbolizează momentul în care guvernul provizoriu de la 1848 lua decizia istorică de a avea tricolorul, și aceasta venea după tradițiile noastre pentru a îmbina atât culorile din Moldova și cu cele din Muntenia tocmai pentru a îngemăna destinul românilor într-un singur stat. Revoluția pașoptistă avea să fie învinsă într-un an de zile, dar tradiția avea să ducă mai departe înflăcărarea acestui neam care înseamnă păstrarea tricolorului. Nu întâmplător se spune că o unitate militară care își pierde drapelul de luptă se desființează pentru că dacă nu poate să-și apere un simbol al patriei însemnă că nu este pregătită să apere țara așa cum trebuie. Însemnele pe care le regăsim pe drapelul românesc au fost multiple cu conotații și cu relevanțe ale timpului istoric, dar după 1989 avea să se ia decizia importantă în Parlamentul României, în 1998, când data de 26 iunie a fost aleasă ca zi ca să ne reprezinte pe noi și să ne identifice pe planul internațional din care nu putem să lipsim niciodată”, a spus Constantin Scurtu, director al Muzeului Militar „Ferdinand I„, filiala Constanța.

De Ziua Drapelului Naţional, adoptată prin legea nr. 96 din 20 mai 1998, autoritățile publice şi celelalte instituții ale statului sunt obligate să organizeze programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei româneşti şi ceremonii militare specifice în cadrul unităților Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ziua Drapelului National sarbatorita la Constanta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: