Ziua Națională a Greciei sărbătorită prin muzică și dans la Constanța

Fotograf Adrian_78
Ziua Greciei se sărbătorește în fiecare an cu mare bucurie și cu mândrie de către Comunitatea Elenă Elpis din Constanța. Grecii de pretutindeni sărbătoresc în această zi câștigarea independenței din 1821, eveniment ce marchează Ziua Națională a Republicii Elene.

Comunitatea Elenă „Elpis” a marcat acest moment de dimineață când, la Biserica Greacă Methamorphosis (Schimbarea la Faţă), a avut loc Te Deum-ul în cinstea Zilei Naţionale.
Vineri seara, Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit amplul spectacol, devenit o frumoasă tradiţie a cetăţii Tomis, aceea a sărbătoririi Zilei Naţionale a Republicii Elene cu fast, bucurie şi mândrie! La eveniment au fost prezenți primarul Decebal Făgădău, vicepreședinții Consiliului Județean Constanța, reprezentanți de la celelalte Uniuni, prefectul Adrian Viorel Nicolaescu și alte oficialități.

IMGL7294
Deschiderea a fost făcută cu intonarea Imnurilor de Stat ale celor două popoare, mai mult decât prietene, iar apoi cu discursul plin de culoare și substanţă, absolut captivant, al Preşedintelui Comunităţii Elene Elpis Constanța, dl. Anton Traian Antoniadis.

25 Martie 1821 este ziua în care ne amintim că poporul român a fost alături de cel grec, iar bătălia de la Drăgășani ne aduce aminte că sângele vărsat a fost deopotrivă grecesc și românesc. La mulți ani, România! La mulți ani, Grecia!”, a spus preşedintele Comunităţii Elene din Constanţa şi vicepreşedinte al Uniunii Elene din România, Anton Traian Antoniadis.


A urmat un spectacol pe cinste cu muzică și dansuri tradiționale, iar spectatorii au aplaudat cu frenezie fiecare moment oferit de Ansamblul Elpis din Constanta, grupul Elpis Kinder și Ansamblul Artistic „Olympos” din Galați.


Regalul fără precedent al dansului tradiţional elen a fost completat în mod fericit de participarea micuţei Georgiana Dediu care au interpretat melodii greceşti consacrate, totul într-o fericită împletire, publicul electrizat fiind complet captivat de veselia şi rimurile specific greceşti, la modul în care, toţi cei prezenţi în sala arhiplină a Casei de Cultură din Constantă, au rezonat maxim, pe durata celor peste două ore de spectacol.
La final, formația Antik a interpretat mai multe melodii renumite iar unii spectatori, care până atunci se rezumaseră doar să bată din palme pe ritmurile grecești, au urcat pe scenă și au dansat alături de Ansamblul „Elpis” din Constanța și Ansamblul Artistic „Olympos” venit special pentru acest eveniment de la Galați. Vă prezentăm mai jos câteva filmulețe din spectacolul la care au participat ansambluri din Constanța și din Galați.

 

 

 

 

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ziua Națională a Greciei sărbătorită prin muzică și dans la Constanța”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI