Ziua Natională a României sărbătorită cu fast la Constanta

ziua nationala a romaniei 2016 22
Peste 19 de milioane de români de pe întreg mapamondul, sărbătoresc azi, 1 decembrie 2014, 98 de ani de la Unirea Principatelor Române. Este pentru al 27-lea an când Ziua Națională a Românie este sărbătorită în prima zi din luna decembrie.

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în premieră, în Piața Ovidiu din Constanța. În jur de 100 de militari au tremurat de frig în semn de respect pentru istorie. Sute de persoane s-au strâns în Piața Ovidiu din oraș pentru a sărbători Ziua Unirii. Tot în premieră, de Ziua Națională au făcut parte și militarii ISU Dobrogea. La începutul paradei la malul mării au căzut și primii fulgi de nea din această iarnă.
Evenimentul, ce a avut loc chiar în fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, a debutat cu o slujbă religioasă susținută de un sobor de preoți. Ceremonialul religios a fost urmat de o serie de discursuri ale oficialilor constănțeni, printre care se numără prefectul Adrian Nicolaescu, primarul Decebal Făgădău și vicepreședintele Consiliului Județean Constanța Daniel Learciu. Cu toții au amintit de semnificația specială a acestei zile împărţite între celebrarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 şi comemorarea eroilor care s-au jertfit pentru reîntregirea neamului.
ziua nationala a romaniei 2016_12„La aproape 100 de ani de la Unire, cred că este cuviincios să încep prin a adresa mulțumiri, alături de o rugăciune și un gând pios, tuturor celor care au contribuit la facerea, întregirea și consolidarea țării noastre. Astăzi, momentul Unirii ne găsește într-un moment al alegerii și cred că acest moment al alegerii ar trebui să ne unească din nou. Istoria recentă ne-a arătat că dezbinați suntem mai slabi. Dacă ne uităm în trecut, vedem că uniți am fost puternici. În această zi, aș vrea să adresez, în calitate de primar al celui mai mare oraș-port al Mării Negre, un mesaj special, de mulțumire și încredere, Armatei Române. Siguranța constănțenilor este extrem de importantă și vi se datorează într-o mare măsură. Pentru constănțeni, dobrogeni și români vreau să adresez o urare din suflet de „La mulți ani” și să nu uităm să fim din nou români. Sper ca centenarul Marii Uniri să ne regăsească uniți în cuget și simțiri”, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău, în timpul ceremoniei.
Prefectul județului Constanța a citit mesajul transmis de către premierul României, Dacian Cioloș, care îndeamnă la unitate și la integritate. Următorul care a ținut discursul a fost primarul orașului, Decebal Făgădău, care a punctat un aspect clar: „dezbinați suntem slabi, uniți suntem mai puternici”. El a precizat și că centenarul Unirii care va avea loc în 2018 are o semnificație deosebită.
Militari din structurile Forţelor Navale şi Terestre care au îndurat gerul de afară, au intonat imnul naţional şi au defilat în faţa oficialităţilor locale. Muzica a fost asigurată de orchestra Armatei condusă de căpitan Cornel Ignat, şeful muzicii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Oameni,  tineri, bătrâni revoluţionari, și oficialităţi, toţi au admirat ceremonialul militar.
Ceremonia, la care au luat parte și oficialități locale, a fost una cu atât mai specială cu cât ne apropiem de centenarul Marii Uniri. În 2018 se vor împlini 100 de ani de la Unirea Principatelor. Ziua Națională a fost marcată astăzi prin evenimente organizate și în alte localități constănțene: Cumpăna și Medgidia s-au numărat printre ele.
După Revoluția din 1989, Ziua Națională a României este celebrată la 1 Decembrie, întrucât în 1918, la această dată s-a votat unirea Transilvaniei și Banatului cu România, formând un nou stat, România Mare.
Redacția de știri a lumeapresei.ro urează toturor românilor ”La Mulți Ani” și vă îndeamnă să afișați tricolorul României, ca să arătăm că suntem mândrii de neamul nostru.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ziua Natională a României sărbătorită cu fast la Constanta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI