ZIUA NAVIGATORULUI ANIVERSATĂ LA CONSTANŢA

Fanfara Militara - Ziua Marinei 005

Evenimentele programate pentru Săptămâna Mării, la Constanţa, continuă astăzi, marţi, 12 august, în intervalul orar 18.00 – 21.00, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei.

    Direcţia Hidrografică Maritimă, singura autoritate naţională în domeniul hidrografiei, va fi prezentă la eveniment cu o expoziţie de hărţi de navigaţie, cartea farurilor, avize pentru navigatori, instrumente pentru colectarea datelor hidrografice (gradiometru, Digital Global Position System – DGPS, şamd.), precum şi cu o şalupă topografică.

    Batalionul 110 Comunicaţii şi Informatică a pregătit o expoziţie statică în care vor fi expuse două staţii radio portabile şi o staţie de comunicaţii Panther, iar transmisioniştii marini vor iniţia publicul în tainele Alfabetului Morse în cadrul unui atelier interactiv.

    Militarii Batalionul de Infanterie Marină vor expune diferite armamente de infanterie şi artilerie. De asemenea, participanţii vor putea înţelege cum funcţionează aparatura optică pentru noapte a infanteriştilor marini şi vor învăţa tehnici de supravieţuire.

    Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale va oferi publicului o expoziţie de machete de nave, iar elevii şcolii vor realiza noduri marinăreşti.

    Marinarii militari de la Flotila de Fregate vor prezenta materialele pe care le folosesc în lupta cu incendiile şi găurile de apă la bordul navelor. Doritorii pot testa echipamentul special destinat stingerii incendiilor.

     În paralel, în Portul Tomis continuă atelierul de scufundare recreaţională, organizat de Centrul 39 Scafandri, la care publicul va avea acces între orele 17.00 – 19.00.

    Fanfara Forţelor Navale  va susţine un spectacol la Teatrul de Stat din Constanţa, începând cu ora 19.00.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “ZIUA NAVIGATORULUI ANIVERSATĂ LA CONSTANŢA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI