Mărturiile unor tinere cărora le-a fost distrus tenul de falsul doctor Marinescu

Mai multe tinere au urmat sfaturile şi schemele de tratament ale doamnei doctor Marinesc unde au ajuns să se confrunte cu probleme alarmante ale pielii

Mărturiile unor tinere cărora le-a fost distrus tenul de falsul doctor Marinescu


Fiecare femeie îşi doreşte să aibă un ten sănătos şi strălucitor, întrucât acesta este principalul aspect pe care cei din jur îl au în vedere atunci când evaluează frumuseţea unei doamne. Secretul din spatele tenului impecabil pe care îl afişează tinerele îl reprezintă tratamentele cosmetice, pentru care scot din buzunar sute de lei lunar. Merită, oare, aceste tratamente efortul financiar?

Mai multe tinere au urmat sfaturile şi schemele de tratament ale doamnei "doctor dermatolog", așa cum este recomandată în mediul online, unde au ajuns să se confrunte cu probleme alarmante ale pielii. Doamna Marinescu este acuzată de mai multe tinere că, în urma tratamentului medicamentos prescris și a diverselor produse cosmetice produse în laboratorul propriu, le-au agravat tenul, cu erupiții grave ale pielii şi dureri insuportabile ale feței. Mai multe fete au apelat la avocat pentru a depune plângeri împotriva doamenei "doctor dermatolog" Marinescu. Sesizările a fost înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, București, Galați, iar de aici, au fost trimise pentru cercetări Poliţiei.
"Am apelat la doamna Doctor Marinescu Ioana Lavinia, pe un site de socializare, respectiv Instagram, pentru a-mi prescrie tratament împotriva coșurilor. În continuare sus-numita mi-a cerut o poză cu tenul meu. Am aflat de existența acestor produse preparate de doamna Doctor Marinescu Ioana Lavinia de pe siteurile de socializare: Instagram, Facebook. În mediul online i se facea publicitate maximă cum că este doctor, că face minuni, că tratează cele mai grave cazuri de acnee chiar și dermatita seborică. Informațiile aflate despre doamna doctor în mediul online erau destul de convingătoare acestea exprimând: "dorința pe care o avea aceasta pentru tratarea fiecărei paciente de a se simți frumoasă, confortabilă în pielea ei, grija cu care prepară fiecare tratament unic pentru fiecare pacientă în parte", și așa m-am hotărât să comand schema de tratament recomandată de aceasta", ne marturisește Andra, una dintre fostele cliente.  
După ce a început schema de tratament, deja au început să îi apără mai multe coșuri pe față, a luat legătura cu doamna Marinescu în care doamna "doctor" i-a cerut o fotografie cu tenul actual. Consultaţiile clientelor se țineau online, pe pagina Plush Luxury BIO Cosmetics în care așa-zisa doctoră Marinescu, le solicita clientelor o poză cu tenul lor, iar după tratamentul urmat, tot așa le cereau o fotografie cu tenul actual. 
Timp de trei luni, tânăra a continuat schema de tratament, însă fața arăta groaznic, era plină de coșuri dureroase, fața era roșiatică și foarte iritată. Alarmată, clienta i-a cerut explicații doamnei doctor, aceasta i-ar fi spus că: “scumpa mea semnele s-au estompat, îmi place evoluția, mai sunt pustule active, însă se vor evacua, continuăm fără probleme”. 

Tânăra a mai continuat o perioadă tradamentul, dar fără nicio evoluție favorailă. Acneea ei se agravase rău, motiv pentru care a încetat tratamentul, recomandat de "doamna doctor dermatolog" Marinescu. 
În ziua de Paște, tânăra s-a trezit cu un telefon de la Plush Bio, în care asistenta de la clinică i-a cerut explicații cu privire la feedback-ul negativ lăsat de aceasta. "În discuția pe care am avut-o cu aceasta, am întrebat-o dacă doamna Marinescu Ioana Lavinia este doctor, aceasta mi-a răspuns că este farmacist. I-am spus că dânsa este recomandată la mai multe interviuri și chiar este promovată masiv că este doctor dermatolog. După ce am purtat această discuție, am realizat ca am fost înșelată și că doamna nu era de fapt doctor asa cum susținea", a spus Andra A.. 

"Am început să mă lupt cu o acnee dureroasă, cu galme care mi-au lăsat semne pe față continuu în tot acest timp. Am comandat numai produse de la dânsa în acești ani și am tot așteptat efectele mult promise de această doamnă. M-am simțit abandonată, înșelată și toate aceste întâmplări m-au afectat și și-au pus amprenta asupra modului în care privesc lucrurile și curajul de a apela la alți doctori pentru a mă ajuta în vindecarea problemelor pe care cremele dumneaei mi le-au provocat. Doamna Marinescu mi-a prescris și rețete care nu erau parafate de către dumneaei și că toate cremele pe care mi le-a vândut nu fuseseră testate înainte de a fi vândute. Conform raportului medical Telemedicina eliberat de Regina Maria au fost constatate: eritem, arsură, coji maronii față și eritem, prurigo la nivelul ombilicului și piciorului, aspecte constatate ca urmare a cremelor prescrise și preparate de doamna doctor Marinescu Ioana Lavinia, care nu avea această calitate pe care și-o atribuia și public”, a mărturisit Catalina C..

"După o lună și jumătate de la începerea tratamentului, i-am atașat din nou o poză cu tenul meu din ziua respectivă, acesta arătând din ce în ce mai rău. Pe față îmi apăreau din ce în ce mai multe coșuri mari, fața fiind iritată, acuzând dureri permanente. Mi-a răspuns la mesajul de pe Facebook spunându-mi că dacă simt că produsele nu mi se potrivesc să îi trimit produsele înapoi și că nu poate să îmi returneze banii, deoarece produsele pe care i le-am trimis erau consumate și expirate. Precizez faptul ca produsele erau pe jumătate pline, deoarece le-am folosit pe durata tratamentului. Rezultatul tratamentului recomandat de către doamna doctor Marinescu Ioana Lavinia, au dus la agravarea acneei și la distrugereaa tenului meu, m-a înșelat folosind profesia de medic pe care nu o avea, pentru a-și vinde produsele preparate de aceasta", a spus Emilia D. care a folosit aceeași schemă de tratament. 

Atunci când decideţi să faceţi un tratament facial, trebuie să alegeţi cu grijă cosmeticianul pe mâinile căruia vă lăsaţi tenul. Acesta trebuie să fie foarte bine informat în legătură cu nevoile tenului dumneavoastră, pentru a şti care sunt produsele care vi se potrivesc. Prin urmare, întâlniţi-vă cu specialistul pentru o discuţie preliminară înainte de a vă supune unui tratament facial, de orice fel.