Gambleri faimoși care au încălcat legea

De la jucători care au fraudat cazinoul la jafuri atent organizate, despre toate acestea vei afla citind poveștile a 5 personalități care au marcat scena gamblingului cu ideile lor nefaste.

Gambleri faimoși care au încălcat legea


Pe cât de primitoare și de efervescentă, pe atât de riguroasă și aspră devine lumea gamblingului atunci când jucătorii se plasează de partea greșită a mesei. De la jucători care au fraudat cazinoul la jafuri atent organizate, despre toate acestea vei afla citind poveștile a 5 personalități care au marcat scena gamblingului cu ideile lor nefaste.

Dan Bilzerian     

Dacă ești o persoană activă pe rețelele de social media, cu siguranță nu ai cum să nu fi ajuns până acum și pe profilul de instagram al celebrului Dan Bilzerian. Femei frumoase, arme de calibru mare, mașini puternice, animale feroce, experiențe inedite, sete de adrenalină și...câteva acuzații penale - asta e rețeta succesului bilzerian. 

Pentru cine nu știa, Dan este și un renumit jucător de poker, numele lui făcând furori în cazul multor competiții cu mize grele. Tot renumit este și când vine vorba de incidente penale, numele lui fiind precizat în mai multe acuzații de violență fizică sau chiar periclitarea vieții umane - ne referim aici la situația în care a convins un model să se arunce în piscină de pe o clădire, iar aceasta și-a rupt piciorul în picaj. 

Cu toate acestea, niciuna dintre acuzațiile precizate mai sus nu se compară cu momentul în care faimosul jucător a fost arestat pentru deținerea de materiale explozive, pe care intenționa să le folosească în producerea de armament. Tot legat de această aroganță a vedetei instagram au circulat și zvonuri cum că ar fi detonat mixul de materiale explozive, declanșând o explozie de câteva sute de metri. Pentru faptele sale, Dan a fost nevoit să petreacă o noapte în închisoare, fiind ulterior eliberat pe cauțiune.

Mike Matusow    

Matusow este, la rândul său, un jucător profesionist de poker. Însă unul de talie grea, având în palmaresul său patru brățări World Series of Poker (WSOP) și o coroană WSOP Tournament of Champions câștigată în anul 2005. Totodată, jucătorul este o figură emblematică în sfera cazinourilor online care oferă și posibilitatea de a juca poker, cum ar fi 888 casino. 

Cunoscut și sub pseudonimul Gura datorită slăbiciunii sale de a vorbi vulgar în timpul meciurilor, Mike este celebru șii prin prisma nervilor de care dă dovadă pe durata jocului. Cu toate acestea, nu doar îndemânarea sa pentru joc l-a făcut celebru, ci și drogurile. 

O acuzație mai serioasă care îl are în centru pe Mike Matusow este cea legată de vânzarea de droguri, întâmplare în care renumitul jucător pare să fi avut inspirația să îi vândă analgezice și extasy unui ofițer de poliție sub acoperire. Ca urmare a acestei încercări, Mike s-a ales cu o pedeapsă de șase luni de închisoare, pe care le-a și executat în intervalul 2004-2005.

Billy Walters  

Dacă ar fi să îl caracterizăm pe scurt pe Billy, ne-am putea rezuma cu ușurință la eticheta de om de afaceri și cea de jucător profesionist prin prisma îndemânării sale în materie de pariuri sportive. Despre Walters se spune că era văzut drept eroul de pe The Strip datorită curajului său de a plasa pariuri generoase, a câștigurilor spectaculoase acumulate, dar și a modului său extravagant de a-și trăi viața. 

În urmă cu aproximativ 6 ani Billy Walters era vedeta unui zvon potrivit căruia ar deține șapte case și o avere estimată la peste 100 de milioane de dolari. În anul 2017 jucătorul a fost acuzat pentru complicitate într-un plan de tranzacții privilegiate care i-ar fi adus în buzunar în jur de 32 de milioane de dolari. Pentru fapta sa s-a ales cu 5 ani închisoare și 10 milioane de dolari amendă. 

Însă aceasta nu este unica sa problemă cu legea, Billy având în cazier și alte acuzații pentru ilegalități, fiind chiar și judecat în anul 1992 pentru plasarea de pariuri ilegale, însă în cele din urmă a fost achitat.

Ted Forrest  

Jucător de origine americană, Forrest nu s-a făcut remarcat doar în lumea gamblingului, ci și prin acțiunile sale controversate care i-au adus probleme cu legea. Tot datorită ambițiilor sale nefavorabile, jucătorul în vârstă de 55 de ani s-a ales și cu porecla „Profesorul regres”. 

În materie de jocuri de noroc, Ted Forrest se poate mândri cu șase titluri WSOP și unul World Poker Tour sub centură, însă altele sunt realizările sale care l-au adus pe primele pagini ale publicațiilor locale. În anul 2016 jucătorul a fost acuzat de către instanțele din Las Vegas nu de una, ci de două infracțiuni asupra cazinourilor. 

Tras la răspundere pentru furt și luare de mită, Forrest a trebuit să suporte consecințele legale și să restituie cele două cecuri ilegale (în valoare de 215 mii de dolari, semnate chiar de Wynn Las Vega), alături de alte daune pentru prejudiciul creat cazinoului.

Bryan Micon

Cunoscut drept unul dintre cei mai  buni și mai competitivi jucători de poker, Micon a dat dovadă de multă ingeniozitate și când a ales să administreze un site de ipoker numit SealsWithClub, despre care s-a descoperit ulterior că funcționa ilegal.. 

Problema, în cazul acestui jucător, nu a constat în ilegalitatea site-ului ca produs, ci în faptul că a fost operat într-un stat unde astfel de acțiuni erau complet interzise. În cazul în care nu ai intuit deja, vorbim aici de Nevada, regiune americană cu o legislație destul de riguroasă în ceea ce privește jocurile de noroc. 

Urmărit penal pentru operarea site-ului său de gambling pentru care nu avea licență, Micon a fost nevoit să fugă o vreme bună în Antigua, de unde avea să revină în 2015 pentru a-și ispăși pedeapsa stabilită inițial la 10 ani de închisoare. Norocul jucătorului a fost că după recunoașterea vinovăției a putut plăti o amendă de 25 de mii de dolari care să îi reducă din anii de pedeapsă. 

Poveștile prezentate mai sus nu sunt singurele de acest gen, Dan Bilzerian, Mike Matusow, Billy Walters, Ted Forrest și Bryan Micon fiind doar câteva personalități care au animat lumea gamblingului din cauza ideilor lor nefaste. Totodată, experiențele celor 5 reprezintă un semnal de alarmă adus celor tentați să se implice în acțiuni ilegale. 

Lumea gamblingului este atent supravegheată și riguros reglementată, aspect care ajută la păstrarea unui climat legal și sigur pentru jucători, dar și la înăbușirea oricărei idei de fraudă, pentru cei mai îndrăzneți.