Atracții turistice pe care merită să le vizitezi în Dubai

Dubai este un oraș cosmopolit, plin de farmec si o destinație exotică, unde vei găsi cele mai inedite obiective turistice din Emiratele Arabe Unite.

Atracții turistice pe care merită să le vizitezi în Dubai
Global Village


Destinațiile turistice care își doresc turiștii nu mizează doar pe ce le-a dat natura și strămoșii, ci investesc continuu în atracții turistice, în “magneți” care să atragă din ce în ce mai mulți turiști ca să lase din ce în ce mai multi bani pentru prosperitatea zonei. Și cum orașul Dubai nu a primit prea multe nici de la natură, nici de la strămoși, s-a concentrat prin a aduce permanent ceva nou pentru a atrage turiști noi care au alte pasiuni și dorințe, dar și să-i atragă pe turiștii care deja au vizitat orașul Dubai și care să exclame “ce tare … Uite ce au mai construit ăștia în Dubai, hai să mergem odată!”. 

În plus, obsesia de a avea “cel mai mare”, “cel mai înalt”, cel mai nu știu ce atrage, atrage foarte multă lume. În ultima instanță, ăsta este obiectivul declarat al orașului Dubai, să devină cea mai vizitată destinație din lume. Iar pentru asta trebuie să inovezi, să aduci permanent ceva nou, să investești și pentru că toată lumea se așteaptă la ceva spectaculos, aproape în fiecare an, orașul Dubai trebuie să scoată la iveală ceva spectaculos – musai sa fie “cea mai…” din lume.

Dubai este un oraș cosmopolit, plin de farmec si o destinație exotică. În Dubai vei găsi unele dintre cele mai inedite obiective turistice din Emiratele Arabe Unite și din întreaga lume.

Bluewater

Aflată în Bluewater, un cartier nou nouț de restaurante, hoteluri, mall-uri și parcă și ceva rezidențial, la capătul zonei Marina, Ain Dubai va fi indiscutabil una dintre atracțiile forte ale orașului.

Ain Dubai (denumit anterior Dubai Eye), este situat în inima insulei Bluewaters. Construcția a început în mai 2015, anticipând finalizarea de la începutul până la mijlocul lui 2019. Întârzierile ulterioare au împins deschiderea la 20 octombrie 2020, pentru a coincide cu Expo 2020, însă a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19. Roata s-a deschis un an mai târziu, pe 21 octombrie 2021. Este cea mai înaltă și cea mai mare roată de observație din lume, cu o înălțime de peste 250 m, oferind o priveliște uluitoare atât ziua, cât și noaptea.

Ain Dubai

Ain Dubai este cu 82,4 m mai înalt decât cea mai înaltă roată de observare din lume precedentă, High Roller de 167,6 m, care a fost deschisă în Las Vegas în martie 2014. Ain Dubai poate transporta până la 1.750 de pasageri în 48 de cabine, un tur complet făcându-se în 38 minute. Sunt disponibile trei tipuri de cabine: cele de observație, unde turiștii pot admira peisajul, cabine care includ accesul la un lounge, unde poți socializa și savura un pahar de vin sau de șampanie, precum și cele private care pot fi personalizate pentru petreceri, întâlniri de afaceri sau alte evenimente.

Bluewaters

Plimbarea cu un asemenea colos tehnologic trezește mai multe sentimente, teamă celor cu frică de înălțimi, încântare celor se pot bucura de astfel de priveliști fără să le tremure mâna pe telefon când vor să facă o poză sau conștientizarea erei tehnologiei pe care o traversăm, deoarece e o întreagă industrie în spatele unei asemenea atracții turistice.

De ce să te urci? Pentru panoramă. Panorama este superbă! Este una dintre cele mai frumoase din Dubai pentru că Ain Dubai este construit pe o insulă artificială numită Bluewaters și ai perspectiva orașului Dubai dinspre mare. În plus, la picioarele ei poți vedea o grămadă de ski-jeturi sau alte ambarcațiuni făcând nebunii pe azurul Golfului Persic și chiar și decolările pentru cei care sar cu parașuta deasupra Palm-ului. La picioarele tale se întind atât Dubai Marina, cât şi Insula Palmier. Puteți vedea iconicul Burj Al Arab, iar în depărtare puteți zări Burj Khalifa printre zecile de zgârie nori ai orașului Dubai. 

Un alt loc care merită vizitat este Global Village, locul unde întâlnești culturi din peste 80 de țări din întreaga lume. Aici veți găsi produse tradiționale fiecărei țări de la suveniruri, haine, parfumuri sau mirodenii, până la mâncarea tradițională şi spectacole specifice fiecărei culturi în parte, în pavilionul lor. Există și o scenă mare unde se țin diferite spectacole de dans şi muzică, iar dacă aveți noroc, puteți vedea şi vedete autohtone invitate la aceste spectacole.

Global Village

Global Village se pretinde a fi cel mai mare proiect de turism, agrement, cumpărături și divertisment din lume. Satul este deschis numai în perioada Noiembrie-Martie a fiecărui an, iar programul este de la ora 16:00 până la miezul nopții, iar în weekend până la ora 01:00. Biletul de intrare  costă 20 AED dacă îl achiziționați acolo, sau 15 AED dacă în achiziționați online. Pentru a-l vizita vă recomand încălțăminte comodă, pentru că odată ajunși acolo veți vrea să vizitați fiecare pavilion în parte, veți fi cu siguranță fascinați de multitudinea de produse, de spectacole și de bucătăria fiecărei zone în parte.

Dubai Frame

Unul dintre reperele culturale şi turistice ale Emiratelor Arabe Unite este Dubai Frame, o structură arhitecturală emblematică care „încadrează” vederi impresionante ale Vechiului și Noului Dubai, servind în același timp ca un pod metaforic care leagă trecutul bogat al emiratului cu prezentul său magnific. Construcția a început în 2013 şi a fost deschisă publicului pe 1 ianuarie 2018. Proiectul cuprinde o structură de 150 de metri înălțime și 95 de metri lățime. Frame Dubai este creat din sticlă, oțel, aluminiu și beton armat, cu modele ale siglei Expo 2020 încorporate pe fațada exterioară.

Frame Dubai

Situat în parcul Zabeel, este poziționat în așa fel încât reperele reprezentative ale orașului Dubai modern să poată fi văzute pe o parte, cum ar fi Emirates Towers și Burj Khalifa, în timp ce pe cealaltă parte, vizitatorii pot vedea și părțile mai vechi ale orașului.

Burj Khalifa

O punte de observare se întinde pe partea superioară a cadrului, cu podele de sticlă care privesc în jos spre deschiderea inferioară a clădirii. Sticla este mată, iar când pășești pe ea se face clară dându-ți senzația de gol în stomac. În spațiul inferior al clădirii  găsim un muzeu care arată istoria orașului.
Vizita la acest obiectiv este  interesantă atât ziua, pentru că puteţi vedea Vechiul şi Noul Dubai scăldat în lumina soarelui, cât şi seara, cu luminile ce îmbrăca orașul sub mantia serii.

Observatorul Sky Views

Un alt punct de atracţie al orașului Dubai este Observatorul Sky Views. Acesta este situat deasupra hotelului Adress Sky View, la o înălţime de 219 m, în acest dosebit loc veţi găsi trei lucruri diferite pentru o experiență de neuitat: Observatorul, toboganul de sticlă şi terasa exterioară.

Pentru a ajunge la etajul 53 al observatorului veţi urca cu liftul de sticlă din care puteţi vedea panorama oraşului. Odată ajunşi, puteţi aluneca la etajul 52 prin tunelul de sticlă pe toboganul de sticlă. Aici, la etajul 52 veţi putea trece puntea de sticlă cu o lungime de 46 m ce leagă cele 2 turnuri ale hotelului.

Edge Walk

Curajoşii şi doritorii de adrenalină vor putea ieşi pe terasa exterioară Edge Walk, dotaţi cu hamuri de siguranţă, pentru a face un tur al clădirii. Indiferent că ieşiţi pe terasa exterioară sau nu, experienţa este una interesantă, vă veţi putea bucura de priveliștea panoramică a clădirilor emblematice ale orașului Dubai şi ale autostrăzilor.

Prețul pentru vizita acestui obiectiv este aproximativ 80 AED, iar pentru Edge Walk încă aproximativ 700 AED.
De menționat pentru cei care nu știu, referitor la preț că 1 AED = 1,30 RON.