Desert Safari în Dubai - O aventură 4x4 cu cele mai frumoase amintiri

Dacă ești într-o primă călătorie în Dubai, ar fi bine să verifici cele mai bune recomandări de la specialiști, cu cele mai frumoase locurile pe care trebuie să le vizitezi, cel puțin odată în viață.

Desert Safari în Dubai - O aventură 4x4 cu cele mai frumoase amintiri


Odată ce veți ajunge la destinație, veți fi uimiți de noblețea primitoare și fascinantă, de care vă veți îndrăgosti iremediabil, călătorind în acel loc. Tot ce trebuie să faceți, este să vă planificați o vacanță mult dorită prin intermediul site-ului: 4x4desertsafaritours.com, urmând 2 pași simpli de a face o rezervare, de a stabili condițiile și de a comunica cu un personal calificat să vă oferă o aventură Safari 4x4 în Dubai.

La o primă vizită, reprezentații 4x4 Desert Safari Tours, vin cu următoarele recomandări pentru o vacanță reușită, astfel:

- Se va începe cu un Dubai City Tours, pentru a cunoaște orașul, dar și pentru o familiarizare cu locurile și tradițiile.

- Apoi o vizită la Burj Al Arab Tourist Point - Burj Al Arab a fost primul simbol al Dubaiului.
Construit ca o icoană a expansiunii economice a Emiratelor Arabe Unite și cu intenția de a face țara faimoasă în întreaga lume, acest hotel este renumit pentru că este excelența luxului și a eleganţei!

- Se va vizita Atlantis the Palm Tourist Point – O călătorie în Dubai nu este completă fără vizitarea celebrei insule artificiale în formă de frunză de palmier – The Palm Jumeirah, încununată de nu mai puțin cunoscutul hotel Atlantis. De precizat că The Palm Jumeirah este cea mai mare insulă artificială din lume, are forma unei frunze de palmier și este compusă dintr-o “tulpină” și 17 ramificații, The Palm View fiind locul de unde puteţi vedea toată insula în splendoarea ei!

- Se va mai vizita Jumeirah Mosque - Full Access - eh, aici este opţional să mergeţi, dar este interesant de văzut dacă tot sunteţi pe aici. Este exemplu, de eleganţă şi bun gust;

- Dealtfel se va mai vizita Dubai Museum - Entry - A fost deschis în 1971, este cea mai veche clădire din emirat şi reprezintă modul tradiţional de viaţă din Dubai. Merita vizitat!

- Apoi trecem la superlative, vizitând Burj Khalifa Tourist Point – Puțini sunt cei care încă nu au aflat că este cea mai înaltă clădire din lume, respectiv 828 de metri. Turnul poate fi văzut de la o distanţă de 95 de kilometri, a fost construit timp de 6 ani, iar atracţia principală este observatorul cu vedere în 360 grade de la etajele 124-125. Intrarea se face prin Dubai Mall, care este cel mai mare mall din lume și unde veți urca cu cel mai rapid lift din lume, în doar 1 minut eşti la etajul 124. Ameţitor, nu-iasa?

Dacă îți place ce ai citit și ești dornic de o aventură, te afli la un click distanță de cea mai frumoasă vacanță din viața ta.

Și ca să aveți vacanța mai lungă, un obiectiv care nu ar trebui să-l ratezi vreodată este Miracle Garden din Dubai, care este de altfel un paradis al florilor și cea mai mare grădină cu flori naturale din lume, cu peste 50 de milioane de flori și peste 250 de milioane de plante.

Situată în districtul Dubailand, grădina a fost deschisă de Ziua Îndrăgostiților în 2013 și are o suprafaţă de peste 72.000 de metri pătrați, ceea ce o face cea mai mare grădină de flori naturale din lume!
Are peste 50 de milioane de flori și 250 de milioane de plante aranjate astfel încât cu siguranţă veți fi fascinați! Atracţia principală în Miracle Garden este avionul Emirates Airline de tip A380 în mărime naturală, amplasat în inima Grădinii, acoperit cu peste 500.000 de flori proaspete.
Miracle Garden este deschisă doar în perioada octombrie-aprilie și în fiecare an este altă temă a aranjamentelor florale, deci vizita la Dubai Miracle Garden va fi o noutate de la sezon la sezon.
Guinness World Records a recunoscut recordurile Dubai Miracle Garden pentru cele 3 recorduri, adică cea mai mare instalație florală în 2017, cea mai înaltă artă topiară în 2018 și cea mai mare artă topiară în 2019. Prin arta topiară se înţelege tehnica de a modela – decupa şi tăia – arbori şi arbuşti vii, dându-le forme ornamentale. Plantele utilizate sunt de obicei cele veşnic verzi şi arbuşti woody sau arbori mici ce au un frunziş mai des. Artă a fost practicată din ziua în care romanii au introdus în grădinile lor elemente de design artizanale.

"Dacă ai venit în Dubai şi nu mergi în Safari, ai venit degeaba...", precizează reprezentanta 4x4 Desert Safari Tours, în persoana doamnei Adina N., care vă recomandă un Safari de Seară, când sorele coboară încet către apus.

Ce este sau ce reprezintă de fapt Evening Safari (Safari de seară) ?

Se recomandă alegerea unui tur într-un Evening Safari, pentru că sunt mai multe activităţi incluse în pachetele noaste, iar toată aventura începe pe la ora 14:00 - 15:00, când şoferii noştrii vor veni să vă ia de la hotel cu maşinile 4x4.

În funcţie de numărul de persoane din grupul dumneavoastră, turul poate fi privat, sau veţi împărţi această experienţă în maşină cu alţi turişti, dar asta nu e niciodată o problemă, din contră, vă puteţi face noi cunoştinţe, prieteni.

Drumul spre deşert este de aproximativ 40-45 minute, distanţele fiind considerabile în Dubai, iar noi mergem cu turiştii noştri într-o zonă cu nisipul auriu-rosiatic, cu dune înalte numai bune pentru un dune bashing de calitate, pe care experimentaţii noştri şoferi vi-l vor oferi.

Adrenalina începe în clipa în care părăsiţi autostrada...
Şoferii se dau jos să dezumfle rotile pentru o bună aderenta şi pentru a se forma caravana de maşini, iar după o scurtă pauză începe dansul maşinilor pe nisipul înfierbântat de iubirea soarelui. Primele câteva minute veţi spune:" mmmm, ce drăguţ! Şoferul nostru chiar are grijă să ne simţim confortabil în plimbarea asta pe dune!" Ei, bine, foarte adevărat! Şoferul dvs chiar are totul sub control! Sunt şoferi cu experienţa de peste 10 ani! Doar că... asta a fost doar încălzirea! Ce urmează vor fi trăiri şi senzaţii pe care nu prea le veţi uita! Suv-urile şi mai ales şoferii lor nu cunosc limite... maşinile se vor apleacă şi se vor răsuci într-un ritm ameţitor, urmărind un traseu numai de şoferi ştiut, printre infinitele dune de nisip. Veţi afla, cu această ocazie, ce înseamnă dune bashing: un fel de surfing cu mașina de teren printre dune, în care te simți că într-un roller-coaster! Să faci surfing pe creasta dunelor de nisip auriu-roșiatic, într-o caravană de mașini, în the middle of nowhere, la apus de soare, asta da experienţă!

Veţi opri în deşert pentru a vă da cu placă pe nisip, timp în care puteţi admira apusul, care e fantastic! Îmbinarea între lumini şi umbre pe dunele aurii-rosiatice, cerul care capătă culori fabuloase vor fi un cadru perfect pentru o sesiune foto de neuitat!

Credeaţi că seara se termină cu asta? Neee... aventura continua!

Odată lăsată seara, veţi merge în tabără, unde vă veţi putea plimba cu cămilele, vă veţi putea face tatuaje cu henna, puteţi fuma narghilea şi veţi putea îmbrăca costume tradiţionale arabeşti pentru poze.

Totodată veţi avea un spectacol live în timp ce vă delectaţi cu băuturi răcoritoare, apă, ceai, cafea şi când veţi lua cina. În spectacol veţi vedea Belly dance, fire show şi tanura dance.

Recomandat pentru safari ar fi să vă îmbrăcaţi lejer, nu fuste scurte, pentru că bate vântul de obicei, va mai urcaţi şi pe cămilă, poate veţi vrea şi cu ATV-ul şi s-ar putea să nu fie o alegere potrivită! Ceva extra de îmbrăcat pentru seara ar fi bine să aveţi pentru se răcoreşte! Încălţămintea, de asemenea lejeră... sandale, papuci sau ghete mai înalte, nisipul foarte fin o să vă intre peste tot, chiar şi unde nu bate soarele ! :)

Odată cu terminarea spectacolului şoferul vă va aştepta la maşină şi vă veţi întoarce la hotelul dvs. cu amintiri de neuitat, cu regretul că s-a terminat, cu gândul că veţi mai face asta şi plini de nisip!

Vă aşteptăm alături de noi pentru o astfel de experienţă, în care prioritatea noastră este siguranţa dvs.!

Să nu uităm de Burj Khalifa, deoarece vacanţa dvs. în Dubai trebuie să includă şi o vizită la cea mai înaltă clădire din lume!

Așa cum am menționat mai sus, este cea mai înaltă clădire din lume și are 828 de metri!
Construcţia care se poate vedea de la o distanţă de 95 km a început pe 12 ianuarie 2004 şi a fost finalizată pe 1 octombrie 2009, însă a fost deschisă publicului pe 4 ianuarie 2010. Turnul a fost cunoscut sub numele de Burj Dubai („Turnul Dubai”) până la deschiderea să oficială în ianuarie 2010. A fost redenumit în onoarea conducătorului Abu Dhabi, Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Designul este derivat din arhitectura islamică. Pe măsură ce turnul se ridică de la bază plată a deșertului, există 27 de obstacole într-un model în spirală, scăzând secțiunea transversală a turnului pe măsură ce se ridică și creând terase exterioare convenabile. Aceste obstacole sunt aranjate și aliniate într-un mod care minimizează încărcarea vibrațiilor vântului de la curenții turbionari și vârtejuri. În partea de sus, nucleul central iese la iveală și este sculptat pentru a forma o turlă de finisare. În punctul său cel mai înalt, turnul se balansează în total 1,5 m.
O punte de observare în aer liber, numită At the Top, a fost deschisă pe 5 ianuarie 2010 la etajul 124. La 452 m, era cea mai înaltă punte de observare în aer liber din lume când s-a deschis. Deși a fost depășit în decembrie 2011 de Cloud Top 488 pe Canton Tower, Guangzhou, la 488 m, Burj Khalifa a deschis etajul 148 la nivelul SKY la 555 m, oferindu-i din nou cel mai înalt nivel, punte de observație în lume pe 15 octombrie 2014.
Clădirea are un total de 163 de etaje, care sunt deservite 57 lifturi. Recordurile mondiale ale acestei superbe clădiri sunt multe... începând cu cea mai înaltă, cele mai multe etaje, cel mai lung traseu al unui lift (504 m), cel mai rapid lift, cele mai multe lumini led pe faţadă, cel mai grandios foc de artificii... lista poate continua!
În anumite perioade, vizita dvs poate fi începând cu ora 6:30 în zilele de vineri şi sâmbătă pentru a admira răsăritul, vizită ce include şi micul dejun, iar în restul zilelor începând cu ora 10:00.
Preţurile diferă funcţie de orele la care vreţi să urcaţi, la ce etaj vreţi, ora apusului fiind cosiderată "prime time", preţurile sunt mai ridicate. În speranţa că v-am stârnit interesul sau că aţi mai aflat ceva despre acest simbol al Dubaiului, vă invităm să faceţi un Dubai City Tour cu noi, tur ce include şi vizita la acest obiectiv, doar exterior sau cu intrare, funcţie de pachetul pe care-l veţi alege, pe 4x4desertsafaritours.com.

Să nu uităm și de cea mai frumoasă clădire de pe pământ, care este reprezentată de către Muzeul Viitorului.

Clădirea este o minune arhitecturală și inginerească. Se întinde cu încredere între trecut și viitor, aplicând tehnologie avansată formelor de artă tradiționale. Muzeul Viitorului întâmpină oamenii de toate vârstele pentru a vedea, atinge și modela viitorul nostru comun. Mergeți într-o călătorie într-un posibil viitor și aduceți speranța și cunoștințele înapoi în prezent. Construcția fără coloane de susținere este una dintre cele mai complexe structuri arhitectonice – forma se numește "tor" în geometrie și este obținută prin rotația unui cerc în spațiul tridimensional, în jurul unei axe care nu-l intersectează.
Amplasat în vârful unui deal înverzit, torul înalt de 77 de metri (7 etaje) are o suprafață utilă de 30.548 de metri pătrați și este alimentat de 4.000 de megawați de energie solară. Clădirea circulară reprezintă umanitatea, dealul verde pe care se așează reprezintă pământul, iar vidul reprezintă viitorul necunoscut. Literele în caligrafie arabă, care alcătuiesc gravura de pe exterior, servesc drept ferestre: este vorba despre 1.024 de panouri dintr-un material ignifug încastrat în oțel inoxidabil, fabricate printr-un proces asistat de robot specializat, cu o suprafaţă totală de 17.600 mp, fiecare panou având un design unic. Fațada este o pânză pentru citatele Alteței Sale Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum redate în caligrafia lui Mattar bin Lahej. Nu vom trăi sute de ani, dar putem crea ceva care va dura sute de ani.
Viitorul va fi pentru cei care îl vor putea imagina, proiecta și construi, viitorul nu așteaptă, viitorul poate fi proiectat și construit astăzi. Secretul reînnoirii vieții, al dezvoltării civilizației și al progresului umanității este într-un singur cuvânt: inovația. Despre asta este muzeul: inovație, tehnologie, imaginarea viitorului, dezvoltarea umană și protejarea planetei.
Vizita la Muzeu costă 145 AED, iar biletele se pot obţine online de pe site-ul muzeului. Bine ar fi, dacă aveţi în plan să-l vizitaţi, să procuraţi bilete din timp, existând posibilitatea de a nu găsi pentru perioada dorită de dvs, dacă vă lăsaţi pe ultima sută de metri.