La Luvru, turiştii nu sunt înfriguraţi de creşterea preţurilor la bilete

Aş fi dispus să plătesc preţul dublu: intrarea la Muzeul Luvru costă 22 de euro la preţ întreg, de luni dimineaţa, o creştere de cinci euro care nu pare să-i descurajeze pe turiştii străini.

La Luvru, turiştii nu sunt înfriguraţi de creşterea preţurilor la bilete


"Aş fi dispus să plătesc preţul dublu": intrarea la Muzeul Luvru costă 22 de euro la preţ întreg, de luni dimineaţa, o creştere de cinci euro care nu pare să-i descurajeze pe turiştii străini, relatează AFP.

În jurul orei 10 dimineaţa, la temperaturi scăzute, Janelle Manders şi fiica ei aşteaptă, alături de o sută de oameni, în faţa piramidei înainte ca muzeul să se deschidă.
Această turistă australiană în vârstă de 59 de ani nu a acordat atenţie acestei creşteri a tarifelor, atribuită inflaţiei şi deschiderii extinse a muzeului cu şase luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris (din 26 iulie până la 11 august).
"Colecţiile sunt nepreţuite, este o oportunitate destul de rară pentru noi [...] şi înţeleg că este dificil să conduci o astfel de instituţie", a afirmat femeia, de profesie contabilă, care a venit deja de cinci ori la Paris şi este nerăbdătoare să vadă statuia lui Venus din Milo.

Aceasta este prima schimbare de preţ în şapte ani pentru cel mai mare muzeu din Franţa şi cel mai vizitat din lume, cu 86.000 de metri pătraţi reprezentând spaţii deschise publicului şi 8,9 milioane de vizitatori în 2023, între care 68% turişti străini.
"O creştere de cinci euro nu ne perturbă planurile", a afirmat, la rândul său, Benjamin Boudaud, francez din Australia care a venit cu soţia şi fiul său. Mai ales că în Australia, activităţile culturale sunt mai scumpe decât în Franţa, a spus el. "Dacă Luvru ar avea taxe şi pentru copii, ar fi deja mai dificil", a explicat Benjamin Boudaud.