Începe programul Litoralul pentru toți. Cât costă o noapte de cazare

Începe programul Litoralul pentru Toți, iar românii se vor putea caza în hotelurile clasate de pe litoralul românesc la prețuri începând de la 36 de lei pe noapte.

Începe programul Litoralul pentru toți. Cât costă o noapte de cazare


Odată cu toamna, începe și programul Litoralul pentru Toți, iar românii se vor putea caza în hotelurile clasate de pe litoralul românesc la prețuri începând de la 36 de lei pe noapte.

În comparație cu vârful sezonului, în timpul programului Litoralul pentru toți, prețurile sunt cu 70% mai ieftine. Astfel, românii se pot caza de luna viitoare în hotelurile clasificate din staţiunile de la Marea Neagră cu preţuri începând de la 36 de lei pe noapte.
Programul se va derula în perioada 1 – 30 septembrie 2021, iar până în prezent s-au înscris 42 de hoteluri, din toate stațiunile de pe litoral. Acestea pun la dispoziția turiștilor aproximativ 3.400 de locuri de cazare.
„Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc, cu un grad mediu de ocupare mai mare decât in anul trecut, dar sub nivelul anului 2019. Interesul ridicat manifestat de turiști îi determină și pe hotelieri să mențină unitățile de cazare deschise până la finalul lunii septembrie”, a anunțat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc.
Cel mai ieftin pachet prin Programul "Litoralul pentru Toţi", fără mic dejun, poate fi achiziţionat la un hotel de două stele din staţiunea Saturn şi costă, pentru două persoane, 72 lei/noapte dacă se achiziţionează un sejur de minim cinci nopţi. În acest program s-au înscris hoteluri de la 2 până la 4 stele, tarifele propuse de hotelieri fiind pentru toate categoriile de turişti.
"Turiştii au toate motivele să aleagă o vacanţă la mare în extra-sezon. În primul rând, tarifele sunt mult mai mici decât în luna august şi ne aşteptăm ca de această oportunitate să profite atât cei care nu au reuşit să ajungă la mare în mijlocul verii, dar şi turiştii care doresc a doua vacanţă pe litoral. Ne-am obişnuit în ultimii ani ca vremea să ţină cu turiştii şi în luna septembrie, astfel încât, conform prognozelor meteo actuale, aceştia se vor bucura de zile însorite la plajă până la sfârşitul lunii", a adăugat reprezentantul FPTR.