Litoralul românesc se pregăteşte pentru minivacanţa de Paşte. Care sunt prețurile

Minivacanța de Paște dă startul, în acest an, sezonului estival pe litoralul autohton, în condițiile în care în stațiunile de la Marea Neagră sunt așteptate câteva sute de turiști în intervalul 14 – 17 aprilie.

Litoralul românesc se pregăteşte pentru minivacanţa de Paşte. Care sunt prețurile


Litoralul românesc se pregătește pentru minivacanța de Paște. Câteva zeci de hoteluri vor fi deschise pentru turiști, cu prețuri care pornesc și de la 62 lei pe noapte de persoană.

Minivacanța de Paște dă startul, în acest an, sezonului estival pe litoralul autohton, în condițiile în care în stațiunile de la Marea Neagră sunt așteptate câteva sute de turiști în intervalul 14 – 17 aprilie, potrivit Litoralulromanesc.ro.
Zeci de unități de cazare vor fi deschise în perioada sărbătorilor pascale, hotelierii pregătind pachete tematice.
Vor fi deschise mai ales hotelurile care au centre SPA și zone de relaxare, majoritatea situate în stațiunile Mamaia și Eforie Nord.Vacanţă de Paşte 2023.
Pachetele includ mese tradiționale de Paște, cu ouă roșii, cozonac, preparate din carne de miel, proțap etc., precum și activități pentru copii (vânătoare de ouă) și momente de divertisment pentru adulți (muzică live).
„În mod tradițional, data de 1 Mai este cea la care se dă startul sezonului estival pe litoralul românesc.
Dar, de la an la an, observăm că tot mai mulți români aleg Marea Neagră pentru a merge în minivacanța de Paște, deși litoralul nu este principala destinație a turiștilor pentru sărbătorile pascale. Însă, putem spune că această minivacanță va fi pentru weekendul prelungit de 1 Mai, care, în 2023, este la două săptămâni după Paște”, spune Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.
Tarifele la cazare pornesc de la 123 de lei pe noapte pentru doi adulți, preț valabil la o vilă de trei stele din Eforie Nord.
Turiștii care vor pachete complexe, pachete care să includă mai multe servicii, trebuie să achite de la 455 de lei camera dublă pe noapte la un hotel de trei stele în Mamaia, preț ce acoperă cazarea cu demipensiune (mic dejun și cină), masa festivă de Paște, acces la piscină exterioară cu apă încălzită, program artistic pentru adulți și copii.
Tot la trei stele în stațiunea Mamaia, un pachet all inclusive costă 576 lei/noapte/camera dublă.
În Eforie Nord, la un hotel de trei stele, o noapte de cazare cu mic dejun inclus costă 262 de lei pentru două persoane, iar în Mamaia, la patru stele, camera dublă costă de la 273 de lei pe noapte, cazare cu mic dejun inclus.
Față de anul trecut, unele hoteluri au prețuri mai mici. În comparație cu anul trecut, în cazul unor hoteluri, tarifele pentru minivacanța de Paște sunt chiar cu 10% mai mici, dar există și unități de cazare, în special cele care oferă servicii complexe, care au majorat prețurile.
Astfel, rezervările pentru Paște au început deja, dar operatorii ca cele mai multe să vină cu aproximativ două săptămâni înainte de sărbători, mai ales dacă prognoza meteorologică va indica vreme frumoasă pentru zona de litoral a țării.
Oficial, vacanţa de Paşte are patru zile și este cuprinsă între 14 aprilie (Vinerea Mare) şi 17 aprilie (a doua zi după Duminica Paștelui).