Ian Anderson show de excepție la București

Neliniştitul Ian Anderson le-a oferit fanilor pe 20 iunie 2014 un concert de neuitat la Sala Palatului din Bucureşti

Ian Anderson show de excepție la București


Neliniştitul Ian Anderson (Jethro Tull) le-a oferit fanilor pe 20 iunie 2014 un concert de neuitat la Sala Palatului din Bucureşti, în care a combinat cum numai el ştie flautul cu muzică rock, jazz, blues şi folk! Concertul din Bucureşti a fost cel de-al patrulea concert în România. Fanii au putut asculta cele mai bune şi mai cunoscute piese Jethro Tull, dar şi piese de pe cel mai recent album.

Show-ul a început cu piesa “Living în the Past” şi cu un Ian Anderson magnetic, excentric şi neobosit, întovărăşit de acelaşi flaut magic care l-a făcut celebru pe tot mapamondul! Mister Tull a arătat o energie fantastică, calităţi interpretative unice dar şi numeroase giumbuşlucuri şi nebunii live.
Vestimentaţia de scenă a artistului a fost simplă, compusă dintr-o cămaşă, o vestă, pantaloni de stofă şi pantofi asortaţi la culoare, care l-au ajutat să se mişte foarte mult pe scenă şi să facă binecunoscutele sale piruete şi salturi! Playlistul a fost ales din întreaga istorie a trupei botezate după marele inventator şi pionier al agriculturii, piesele fiind shimbate şi adaptate pentru varianta de concert. Cele mai bune momente au fost solo-urile de flaut şi momentele în care flautul îşi făcea apariţia şi învingea zgomotoasele accente rock!
La un moment dat, Mister Tull şi-a prezentat şi colegii de scenă, fiecare beneficiind de câte un scurt moment de măiestrie. Florian Opahle (chitara solo), John O'Hara (claviaturi, voce), David Goodier (chitara bas), Scott Hammond (tobe, percuţie) au fost cei care au completat show-ul magnific al lui Ian Anderson de la Bucureşti!
Anderson a demonstrat fanilor că vârsta nu e deloc un impediment în muzică şi că nu e nici pe departe ‚too old to Rock 'n' Roll’, ba dimpotrivă - a dansat şi a impresionat fanii cu celebrele sale mişcări pe tot parcursul show-ului, uimind spectatorii prin prezenţa sa scenica de-a dreptul excentrică! Desigur, nu a lipsit nici trademark-ul sau - statul într-un picior în timp ce cânta la flaut, artistul arătând o condiţie fizică excelentă. A impresionat prin solo-uri magice de flaut dar şi printr-un timbru al vocii care va rămâne inconfundabil. Energia, versurile alese cu grijă dar şi măiestria cu care le-a interpretat i-au făcut pe fani să aplaude frenetic după fiecare piesă, la sfârşit aceştia cerând bis minute în şir. Mister Tull s-a lăsat aşteptat, trimiţându-i înainte pe colegii săi, aceştia apărând pe scenă unul câte unul, din întuneric, creând un moment extrem de special. Apoi a apărut şi Anderson, încheind în forţă show-ul, cu cea mai aşteptată piesa a serii: „Locomotive Breath”!
Excentricitatea, personalitatea complexă şi energia lui Ian Anderson au stârnit senzaţie printre fani, aceştia declarându-se mai mult decât satisfăcuţi că au putut asista la o astfel de lecţie de muzică: „Mă bucur că am reuşit să vin! Am înfruntat ploaia de afară numai ca să-l văd cum îşi face nebunia pe scenă! E un geniu Anderson!” spunea un fan după concert.