Județele Constanța și Tulcea vor intra sub cod portocaliu de ninsori și viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări cod portocaliu și cod galben de vreme rea.

Județele Constanța și Tulcea vor intra sub cod portocaliu de ninsori și viscol


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări cod portocaliu și cod galben de vreme rea.

Prima avertizare cod galben este valabilă astăzi, între orele 10:00 și 18:00. Sunt vizate intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte.
„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60...80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă. Vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55...75 km/h”, transmite meteorologii.
A doua avertizare cod galben este valabilă de astăzi, ora 18:00, până duminică, ora 18:00. Sunt vizate precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol.
„În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25...30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40...50 l/mp. Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60...75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută”, transmite ANM.

Cod portocaliu de viscol în Dobrogea
Meteorologii au emis și o avertizare cod portocaliu de viscol, valabilă de sâmbătă noaptea, ora 2:00, până duminică, ora 16:00.
„În intervalul menționat în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75...85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m”, mai transmite ANM.