Cod portocaliu de ploi torențiale la Constanța

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu pentru judeţele Constanţa, Călăraşi şi Tulcea

Cod portocaliu de ploi torențiale la Constanța


Vremea continuă să fie urâtă şi ploioasă, la malul mării. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în cursul zilei de ieri, o avertizare cod portocaliu pentru judeţul Constanţa, judeţul Călăraşi şi judeţul Tulcea.

Avertizarea a intrat în vigoare încă de aseară, de la ora 21,00, şi expiră după-amiază, la ora 15,00. Sunt semnalate ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică. Este posibil să se acumuleze chiar şi 50 - 70 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 80 de litri pe metru pătrat. De asemenea, vântul suflă tare, cu precădere în zona litoralului, unde rafalele depăşesc 70 de km pe oră.
Astăzi, la Constanţa, aversele vor fi prezente încă de dimineaţă şi vor înceta abia spre seară. Maxima termică va atinge doar 21 de grade Celsius. Peste noapte, va fi parţial înnorat şi vântul se va mai domoli. Termometrele vor indica minimum 13 grade. Precipitaţii se vor semnala şi în cursul zilei de sâmbătă, când vor fi temperaturi cuprinse între 13 şi 23 de grade, iar, de duminică, cerul se va însenina şi va începe să se mai încălzească.