ANM: Deficit de precipitatii în următoarele trei luni! Temperaturi peste sau în limitele climatologice

Regimul termic se va situa în următoarele trei luni, peste normele climatologice în sud-estul și vestul țării

ANM: Deficit de precipitatii în următoarele trei luni! Temperaturi peste sau în limitele climatologice


Regimul termic se va situa, în următoarele trei luni, peste normele climatologice în sud-estul și vestul țării, iar în restul țării se va încadra, în general, în normalul perioadei, în timp ce cantitățile lunare de precipitații vor prezenta o tendință de deficit, conform estimărilor meteorologice pentru intervalul iulie - septembrie, publicate, vineri, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În luna iulie, temperatura aerului va avea valori peste normele climatologice în sud-estul și vestul țării, iar în restul regiunilor valorile termice se vor încadra, în general, în normalul perioadei. Temperatura medie va fi între 14 și 23 de grade.
Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta o tendință de deficit în cea mai mare parte a teritoriului.
În august, regimul termic se va situa în limite apropiate de mediile multianuale în centrul și nordul țării și peste normalul perioadei în restul teritoriului, iar cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori sub mediile climatologice în aproape toată țara.
În septembrie, valorile termice vor depăși normele climatologice în sud-estul, sudul și, local, vestul țării, iar în restul regiunilor se vor încadra în normalul perioadei.
Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general apropiate de normele climatologice, cu o tendință de deficit, local, în est și sud.