Ciolacu: ÔÇ×Iohannis este un politician cu accente de dictatorÔÇŁ

Pre┼čedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a sus┼úinut c─â ┼čeful statului, Klaus Iohannis a ar─âtat c─â este un politician "cu accente de dictator"

Ciolacu: ÔÇ×Iohannis este un politician cu accente de dictatorÔÇŁ


Pre┼čedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a sus┼úinut, joi, c─â ┼čeful statului, Klaus Iohannis, a ar─âtat c─â este un politician "cu accente de dictator", "care trebuie s─â aib─â mereu dreptate" ┼či care "atac─â" institu┼úii fundamentale ale statului, precum Parlamentul ┼či Curtea Constitu┼úional─â, "sl─âbind democra┼úia".

"În ultimele dou─â luni am v─âzut cea mai mare schimbare la un om politic în România. De la un pre┼čedinte care se ruga de PSD s─â-i voteze Guvernul Orban, la un om politic m─âcinat de ur─â, confuz ┼či cu accente evident extremiste. Ast─âzi, Iohannis ne-a ar─âtat înc─â o dat─â c─â este doar pre┼čedintele PNL, el nu se mai comport─â ca un pre┼čedinte al României. Ultimele ie┼čiri publice ne-au ar─âtat c─â a apucat-o pe cale gre┼čit─â. Iohannis este un politician cu accente de dictator, care trebuie s─â aib─â mereu dreptate. Iohannis trebuia s─â fie garantul Constitu┼úiei, dar el atac─â încontinuu institu┼úii fundamentale ale statului precum Parlamentul ┼či Curtea Constitu┼úional─â. Prin asta, Iohannis sl─âbe┼čte democra┼úia ┼či neteze┼čte drumul c─âtre un trecut pe care ni-l doream uitat", a afirmat Ciolacu, într-o declara┼úie de pres─â sus┼úinut─â la sediul central al PSD.
El a ad─âugat c─â pre┼čedintele Iohannis "nu este un partener institu┼úional". "Este doar un alt politician de la PNL care a preferat un loc cald la Cotroceni, de┼či în trecutul pe care îl blameaz─â î┼či dorea s─â fie premierul adus de mân─â de PSD. De dou─â luni a┼čtept─âm de la Iohannis ┼či Guvernul pe care îl conduce un program de relansare a economiei. Avem peste un milion de ┼čomeri, majoritatea oamenilor mai au bani s─â supravie┼úuiasc─â doar o lun─â. Guvernul nu mai este credibil ┼či nu se mai poate împrumuta. Guvernul în curând nu mai are bani de salarii ┼či pensii. Mai mult, PNL ┼či Guvernul se folosesc de pandemie ca s─â fure prin firmele de cas─â. De┼či românii se confrunt─â cu aceste probleme în fiecare zi, Iohannis nu vorbe┼čte despre un proiect de relansare a economiei. Nici în seara asta nu am auzit nimic despre asta. Niciun cuvânt. Vorbe┼čte doar de PSD. La fiecare ie┼čire nu vedem decât o rev─ârsare de ur─â ┼či batjocur─â la adresa românilor care a┼čteapt─â solu┼úii pentru ceea ce pun mâine pe mas─â, pentru locurile lor de munc─â, pentru familiile lor, pentru s─ân─âtatea lor. Vedem un pre┼čedinte disperat s─â apere un Guvern incompetent ┼či incapabil s─â vin─â cu un un proiect ca s─â protejeze veniturile românilor. România se confrunt─â cu o pandemie ┼či cu o criz─â economic─â grav─â. De ┼čase luni, PNL este la guvernare. PSD este în Opozi┼úie. Nu mai arunca┼úi vina pe al┼úii . Ave┼úi toat─â puterea. Guverna┼úi, lua┼úi m─âsuri pentru români", a transmis pre┼čedintele PSD.