Guvernul va utiliza Fondul de rezervă pentru achiziţia de tablete pentru elevi

Guvernul va utiliza Fondul de rezervă pentru achiziţia de tablete destinate elevilor care nu au acces la cursurile online

Guvernul va utiliza Fondul de rezervă pentru achiziţia de tablete pentru elevi
Foto: tvpartener


Premierul Ludovic Orban anunţă că banii din Fondul de Rezervă al Guvernului vor fi alocaţi pentru achiziţionarea de tablete pentru elevii care nu au acces la tehnologie pentru a face cursuri online, dar şi pentru asigurarea de măşti de protecţie categoriilor sociale considerate vulnerabile, care intră sub incidenţa legilor privind venitul minim garantat.

"În urma analizelor pe care le-am făcut la ultimele întâlniri cu domnul preşedinte Iohannis, am luat câteva decizii pe care trebuie să vi le comunic şi care trebuie puse în practică. Am luat decizia de a utiliza resursele financiare din Fondul de rezervă al Guvernului pentru susţinerea achiziţiei de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online din cauza faptului că nu deţin calculatoare sau tablete. De asemenea, tot din Fondul de rezervă al Guvernului, am luat decizia de a susţine cheltuielile necesare pentru distribuirea de măşti pentru persoanele care sunt vulnerabile, se află sub incidenţa prevederilor Legii privind venitul minim garantat", a informat Orban, la începutul şedinţei Executivului.
Legat de acest ultim aspect, premierul i-a cerut ministrului Muncii să pregătească pentru şedinţa următoare de Guvern un act normativ prin care - prin intermediul Agenţiilor Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială - să definească cu stricteţe, în conformitate cu prevederile legale, categoriile de persoane vulnerabile.